Islamistički terorist uhićen zbog napada na Borussiju Dortmund

Jedna osoba s njemačke islamističke scene uhićena je nakon napada eksplozivnim napravama na autobus momčadi Borussije Dortmund, rekla je u srijedu glasnogovornica saveznog tužiteljstva, naglasivši da vlasti sada napad tretiraju kao teroristički.

“Može se prepostaviti da se radi o napadu s terorističkom pozadinom”, kazala je Frauke Koehler. “Motiv za napad, međutim, ostaje nejasan”, dodala je u kratkoj izjavi.

Pronađena tri pisma istog sadržaja

Istražitelji su na mjestu napada pronašli tri poruke jednaka sadržaja u kojima odgovornost za napad preuzima islamistička skupina ljutita zbog njemačkog sudjelovanja u operacijama protiv tzv. Islamske države u Iraku i Siriji.

Tužiteljstvo je kazalo da je eksplozivna naprava kojom je napadnut autobus dortmundske momčadi sadržavala dijelove metala. Prethodno je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne Vestfalije, pokrajine u kojoj je Dortmund, kazao da istraga ide u svim smjerovima.

“Možda su lijevi ekstremisti, možda su desni ekstremisti, možda islamisti, a možda ekstremni navijači… Istražujemo sve”, kazao je Ralf Jaeger.

Dodao je i da je pismo kojim je islamistička skupina preuzela odgovornost “možda istinito, a možda i hotimičan pokušaj navođenja na pogrešan trag”.

Kancelarka Merkel užasnuta ovim događajem

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert kazao je da je kancelarka Angela Merkel užasnuta napadom.

“Kancelarka je prošle noći, kao i svi u Dortmundu, kao i milijuni ljudi drugdje, bila užasnuta napadom na autobus Borussije Dortmund. Čovjek samo može odahnuti što posljedice nisu bile gore”, rekao je Seibert.

U napadu je ozlijeđen Borussijin branič Marc Bartra koji je danas operiran zbog slomljene kosti u šaci i šrapnela u ramenu.

U međuvremenu je pojačana sigurnost i u Dortmundu, gdje će se danas igrati sinoć odgođena utakmica Borussije i Monaca, ali i u Münchenu gdje Bayern dočekuje Real.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...