Pupić-Bakrač: “Ovo je spašavanje vojnika Todorića”; Botić: “Hobotnica korupcije se brani svim silama, nad Hrvatsku se nadvilo crnilo!”

Zadarski članovi Akcije mladih koja na lokalne izbore izlazi sa zadarskim MOST-om odlučili su se obratiti javnosti vezano za aktualna događanja u Vladi koja je, čini se, pred padom. Pupić-Bakrač odlučio je biti kratak, dok je Marjana Botić napisala poduži osvrt na situaciju, pozvavši građane na akciju. Više pročitajte u priopćenjima.

Marko Pupić-Bakrač

Poštovani,
Vlada je pred padom . Držim da se ovdje radi o spašavanju vojnika Ivice Todorića od kaznenog progona a ne o spašavanju Zdravka Marića.
Srdačan pozdrav,
Marko Pupić-Bakrač

Marjana Botić

Poštovani,

kao kandidatkinja koalicije Mosta i Akcije mladih za gradonačelnicu Zadra željela bih poručiti sugrađankama i sugrađanima da se ne boje i da mirno i dostojanstveno, prate vjerojatno presudne događaje za konačno okretanje kormila ne samonašeg Grada, nego i cijele Hrvatske u pravom smjeru.

Naime, svjedočimo da ranjena hobotnica pušta crnilo nad Hrvatskom: brani se od konačnog uništenja koje neminovno dolazi vođeno zdravim nekorumpiranim glasovima trećeg puta, običnih ljudi u neobičnim i presudnim vremenima. Godine pljačke i zloupotreba javnih ovlasti došle su na svoje; manjinski partner Vlade koji je već služio kao korektiv i brana svim negativnostima i praktično održavao Hrvatsku iznad vode: Most – našao se na udaru Crnila.

Vrijeme je da građanke i građani Hrvatske dobiju informacije tko je instalirao ministra financija Marića zbog kojeg je Plenković voljan uništiti i Vladu i Hrvatsku ako to tko zna tko od njega zatraži na svojevrsnoj morbidnoj „crnoj misi“ korištenja javnih ovlasti koju upravo održava.

Most je pokazao da je sposoban biti korektiv i svi sad postoja svjesni da bi se bez pokreta trećeg puta kojeg je on veliki dio svi već nalazili u puno težoj situaciji.

A sada kada se ranjena zvjer korupcije brani svim silama, vrijeme je mirnog ujedinjavanja svih dobronamjernih, bez obzira nalazili se u hdz, sdp-u ili dosadašnjim prirodnim partnerima trećeg puta; nezavisnim, običnim ne politiziranim građanima… – kako bi zajedno izvukli Hrvatsku.

U Zadru koalicija Akcije mladih i nezavisnih i Mosta ponudila je hdz – u i sdp –u ili  da prepuste nama manjinsku vlast u Zadru koja podrazumijeva konsenzus svih u Gradskom vijeću, ali i čišćenje nesposobnosti i najvažnije najgorih kriminalno-korupcijskih interesnih skupina iz dosadašnje javne uprave.

Ili neka se hdz i sdp, odgovorni za sadašnje stanje u Zadru (i u Hrvatskoj jednako) javno ujedine, kao što su to do sada radili u tajnosti predajući Hrvatsku kao žrtvu vlastitim interesima!

Veleizdaja mora stati, pozivam sve domoljubne, dobronamjerne da nam se pridruže, da podrže ili moguću manjinsku, kriznu Vladu Mosta , ako će (Šeksov) Statut Sabora to uopće omogućiti ili da razmisle o odgovornosti zašto svi ovako živimo, u zemlji u kojoj bi mogli živjeti svi dostojanstveno, bogato i bez umjetnih podjela koji nameću vrhovi stranaka koji od takvih podjela od Domovinskog rata na ovamo žive. Samo hrabro; vrijeme je za zajedništvo, za (građansku) akciju kako bi vratili Hrvatsku na mjesto koje zaslužuje. Živili!

Srdačno,

Marjana Botić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...