Zadranin Ivan Gaćina treću godinu za redom “Satirikus prvog reda”

Povodom Prvog aprila, dana šale i zbilje, na 16. natječaju humora i satire kojem je organizator Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada, pjesnik i pisac Ivan Gaćina iz Zadra okitio se dana 30.3.2017. treću godinu za redom laskavom titulom „Satirikus prvoga reda“, kao najkompletniji autor koji se oglasio u 9 satiričnih kategorija, na zadanu temu „Priprema mišljenja za…“

Na imenovanome natječaju, Gaćina je ovoga puta osvojio sljedeća priznanja: Satirikus prvog reda, najoriginalnija šifra – zlatni šifrarnik, pozlaćeni aforizam, top 10 nagrađenih aforizama, najbolja satirična pjesma, najbolja satirična pjesma u akrostihu, najbolji epigrami, najbolja suvremena basna, najbolja suvremena bajka, najbolja humoreska.
Ovoga puta priznanja za satirične radove je bilo toliko puno da sva nisu niti uspjela stati na autorovu nagradnu digitalnu diplomu (najoriginalnija satirična priča, najbolji vicevi i šale), a ista se nalaze skupa s ostalim nagrađenim radovima u prigodnome digitalnom zborniku „(Ne)pripremljenog mišljenja“.
Na natječaj se prijavilo 155 autora iz 7 država koji su poslali: 1250 aforizama, 55 priča, 120 pjesama, 115 epigrama, 20 pjesama u akrostihu, 15 šala i pošalica, 10 basni, 15 modernih bajki i 9 humoreski.

Ove godine Gaćina je već osvojio nekoliko nagrada i priznanja za različite književne forme u cijeloj regiji, između ostaloga i prvu nagradu za pjesmu „Rajska ljubav“, na Valentinovo 2017., na 16. Međunarodnom natječaju ljubavne pjesme nad pjesmama koji je Klub umjetničkih duša raspisao na temu „Nostalgija ljubavi“, a u konkurenciji od 352 pjesnika iz 12 država koji su poslali 1.690 pjesama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...