Arheološki muzej Zadar uključio se u edukativnu muzejsku akciju s programom pod nazivom “Tragom prapovijesnih tajni”

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva i ove godine pokrenula je 22. edukativnu muzejsku akciju povodom Međunarodnog dana muzeja. Svake godine muzejske sudionike povezuje jedna tema, koju svatko predstavlja na svoj način, a ove godine zajednička tema su Tajne.

Arheološki muzej Zadar uključio se u edukativnu muzejsku akciju s programom pod nazivom „Tragom prapovijesnih tajni“ u kojem ćemo kroz razne sadržaje javnosti predstaviti najstarije razdoblje ljudske prošlosti.

Izložba „U potrazi za dalmatinskim neandertalcima“ predstavlja rezultate istraživanja i rekognosciranja više dalmatinskih arheoloških lokaliteta na kojima je ustanovljena musterijenska kultura, a zajednički su je osmislili i realizirali Natalija Čondić, viša kustosica Arheološkog muzeja Zadar i prof. dr. sc. Ivor Karavanić, redoviti profesor na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Profesor Karavanić kroz predavanje „Tajne neandertalaca“ će nas uputiti, uz poznate aspekte života neandertalaca, i u neka dosad nerazjašnjena pitanja. Tako ćemo ih, slaganjem mozaika događaja u drevnoj prošlosti, pokušati otrgnuti zaboravu i vratiti u okrilje svijeta kojem su nekad pripadali.

Radionicom „Spirala – sunce u pokretu“ obradit ćemo simboličke predodžbe koje upućuju na vjerovanja povezana sa suncem kao božanstvom plodnosti kroz neolitik i metalna razdoblja povijesti. Na sam Međunarodni dan muzeja, koji se kao i svake godine obilježava 18. svibnja, očekuje vas besplatan ulaz uz popust na publikacije i suvenire, navode iz Arheološkog muzeja Zadar.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...