Ava zbog ucjene dobila 6 mjeseci uvjetno: “Grozno je kad se od žrtve pravi krivac! Nadam se da to nije zato što sam poljubila srpski grb!”

Spisateljica Ava Karabatić danas je na sudu osuđena na 6 mjeseci uvjetne kazne zbog ucjenjivanja profesora Živka Nižića koji joj je slao lascivne poruke.  Ovakav ishod suđenja joj je, kaže bio posve neočekivan, iako je danima imala loš predosjećaj.

– Accipere quam facere praestat iniuriam – to je jedna latinska izreka, budući da sam profesorica latinskog. Znači “bolje je nepravdu trpjeti nego nanositi.” Tek sam danas prvi put shvatila što je prava nepravda, a sudjelovala sam na četiri realityja i nagledala sam se svega. Ono što sam čula na čitanju presude nije imalo veze s vezom. Kao da ponovno čitam Ionesca, teatar apsurda. Ispoštovala sam sud, dolazila redovno na ročišta, ne razumijem. Nije me dotukla presuda nego nepravda, jer sam uvijek za istinu. Pitaju me prijatelji i obožavatelji zašto sam se toliko ogolila u svojoj autobiografiji, ali to je zato što nemam što tajiti, istina mi je bitna, rekla je Ava za Antenu Zadar.

– Dobila sam brojne poruke podrške, u jednoj piše da je presuda ovakva zato što sam poljubila srpski grb. Ne kažem da je to zbilja tako, nadam se da nije. Ali ako je to razlog, u kakvom mi to društvu živimo? Grozno je kad se od žrtve radi krivac, zgraža se Ava koja već godinu dana radi u Beogradu, ističući da je zbog stresa oboljela – dobila je gastritis i ima čir na želucu i jednjaku.

– Ali nema ništa od kukanja, već sam se pomalo sabrala, ručala. Danas ću prespavati, sutra ulažemo žalbu. Nije me strah, borit ću se do kraja. Već sam najavila autobiografiju Konačni obračun, kao da sam predosjetila da mi slijedi borba.  Do kraja godine knjiga će biti gotova, zaključuje Ava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...