Demantij načelnika Ražanca na dopis MO Rtina: “Postupak javne nabave za izgradnju mrtvačnice proveden je u skladu sa zakonom”

Osvrćući se na članak kojeg je naš portal objavio 10. svibnja pod naslovom “Mjesni odbor Rtina vjeruje da načelnik Ražanca Nikola Miletić djeluje van zakona“, a u kojem smo prenijeli dopis MO Rtina, Nikola Miletić, načelnik Općine Ražanac, uputio nam je zahtjev za objavu ispravka – demantij, kojeg prema Zakonu o medijima prenosimo u cijelosti.


DEMANT NA ČLANAK OBJAVLJEN NA PORTALU ANTENE ZADAR POD NAZIVOM” MJESNI ODBOR RTINA VJERUJE DA NAČELNIK OPĆINE RAŽANAC DJELUJE VAN ZAKONA”.

Poštovani,

                S obzirom na neistinite i lažne navode koji su objavljeni na Vašem portalu od strane MO Rtina, a da bi Vaši čitatelji, a posebice mještani mjesta Rtina imali istinite činjenice, ja kao Općinski Načelnik Općine Ražanac, moram reagirati na neistine te se očitujem kako slijedi,

Otvoreni postupak javne nabave za izgradnju mrtvačnice u Rtini, proveden je temeljem Zakona o javnoj nabavi ( ” NN” broj:90/11,83/13,143/13 i 13/14),   Plana javne nabave za 2016.godinu i Proračuna Općine Ražanac za 2016.godinu.

Iznos javne nabave za izgradnju mrtvačnice u Rtini određen je sukladno projektu i troškovnicima firme A.R.M. Sisak koju je angažirao bivši načelnik Dragutin Miočić,a koji je sada član MO Rtina.

Građevinska dozvola za mrtvačnicu u mjestu Rtina izdana je 22.08.2016. godine,a ne prije 4 godine kako navodi MO Rtina.

Postupak javne nabave započet je danom slanja odgovarajuće objave ili poziva- postupak je započet s danom 09.12.2016. godine. Za postupak javne nabave izgradnje mrtvačnice u sedam (7) ponuditelja je dostavilo ponudu putem elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske

Ponuditelj kojeg se navodi  od strane MO Rtina u iznosu od 400.000, 00 kn nije dostavio ponudu za nadmetanje u postupku javne nabave, a niti je mogao s obzirom na  procijenjenu vrijednost nabave. Također, niti jedan gospodarski subjekt koji je dostavio ponudu nije bio s područja Općine Ražanac pa tako niti iz mjesta Rtina.

Odluka o odabiru ponude donesena je 27.01.2017.godine kojom je odabrana firma ” GPU” Donja Pačetina 36, Sv.Križ Začertje, u ponuđenom iznosu od 740.199,40 kuna bez PDV-a, odnosno 925.999,25 kn s PDV-om,kao NAJPOVOLJNIJA PONUDA S NAJNIŽOM CIJENOM OD SVIH ZAPRIMLJENIH PONUDA,  KOJA JE U SKLADU S DOKUMETACIJOM ZA NADMETANJE TE KOJA JE DOSTAVILA SVE TRAŽENE DOKAZE O SPOSOBNOSTI, JAMSTVO ZA OZBILJNOST PONUDE I OSTALU PROPISANU DOKUMENTACIJU. Protiv Odluke o odabiru nije izjavljivana žalba.

SLIJEDOM NAVEDENOG, NEOSPORNO JE DA JE POSTUPAK JAVNE NABAVE ZA IZGRADNJU MRTVAČNICE U RTINI  PROVEDEN U SKLADU S ODREDBAMA KOJI PROPISUJE ZAKON O JAVNOJ NABAVI. PRILIKOM IZNOŠENJA IZJAVA DA JA KAO NAČELNIK DJELUJEM ” IZVAN ZAKONA” , MOLIM MJESNI ODBOR RTINU DA PROČITAJU ODREDBE ZAKONA O JAVNOJ NABAVI ILI DA SE OBRATE STRUČNOJ SLUŽBI OPĆINE RAŽANAC KOJA ĆE IM POJASNITI POSTUPAK JAVNE NABAVE.

ŠTO SE TIČE CIJENE IZGRADNJE MRTVAČNICE U IZNOSU OD 950.000,00 kuna s PDV-om,m ISTA JE ODREĐENA  PREMA PROJEKTU I TROŠKOVNICIMA FIRME A.R.M. SISAK, KOJU JE ANGAŽIRAO BIVŠI NAČELNIK DRAGUTIN MIOČIĆ, A SADA ČLAN MO RTINA. STOGA ,NEKA MJESNI ODBOR RTINA POSTAVI PITANJE BIVŠEM NAČELNIKU, ZAŠTO JE TOLIKA CIJENA IZGRADNJE MRTVAČNICE U RTINI?

U odnosu na navode MO Rtina da je na komunalni razvoj mjesta Rtina ” uloženo tek nekoliko desetaka tisuća kuna ”, nikako nije istina, s obzirom da je u posljednje tri i pol godine u komunalni razvoj kao i na građenje i održavanje komunalne infrastrukture mjesta Rtina utrošeno preko 950.000, 00 kuna!

Stoga, apeliram na MO Rtina da prije iznošenja u javnost neutemeljenih izjava,  informiraju se istinitim činjenicama, a za što im uvijek stojim na raspolaganju kao Općinski načelnik zajedno sa stručnim službama Općine.

 

S poštovanjem,

OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE RAŽANAC

Nikola Miletić, ing

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...