Direktor Odvodnje o lokvama u arbanaškoj Kukljičkoj ulici: “Nakon geodetskog snimka će se vidjeti što i kako se može napraviti”

Stanari arbanaške Kukljičke ulice već se neko vrijeme bore s povećim lokvama tijekom kišnih razdoblja, o čemu smo već pisali ovdje.

– Nakon postavljanja kanalizacije i asfaltiranja počele su naše nevolje. Primijetili smo da je cesta 15-20 centimetara “niža” u odnosu na prijašnje stanje, možda zato padaline ne mogu normalno otjecati, rekao nam je tada jedan od stanara.

Iz zadarske Odvodnje ekspresno su se uputili na teren i utvrdili u čemu je “kvaka”:

– Utvrđeno je da se radi o manjem problemu ispred jednog kolnog ulaza u dvorište. Prema izjavama stanara problem je postojao i prije. Dio vode završavao je u dvorištima, a ostatak je oticao kroz jedan improvizirani otvoreni rigol uz ogradni zid. Prilikom asfalterskih radova koji su izvedeni u punoj širini profila kolnika nije se mogao postići dostatan uzdužni pad ulice koji bi osigurao kvalitetnu oborinsku odvodnju predmetnog dijela ulice, a da se pri tome ne poremete postojeći kolni ulazi. Nažalost, ovim projektom nije bila obuhvaćena oborinska odvodnja u toj ulici, ističe direktor Odvodnje Ante – Josip Šikić.

– Neposredno nakon Vašeg upita dan je nalog da se napravi geodetski snimak nakon čega će se vidjeti što se može napraviti i na koji način. Ukoliko rješenje bude tehnički izvedivo isto bi se odradilo prilikom izvođenja asfalterskih radova zajedno sa ovim dijelom koji se trenutno radi na području Arbanasa do kraja svibnja. Zbog dinamike radova se nije odmah pristupilo rješavanju ovog problema već bi isto rješavali na samom kraju izvođenja radova kako bi čim prije izašli iz tog područja zbog nadolazeće turističke sezone, zaključuje Šikić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...