Madrid slavi Luku: “On je hrvatski kavijar i konkvistador! Sretni smo što živimo u njegovo vrijeme”

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid na Santiago Bernabeuu pobijedio je Atletico Madrid 3:0, načinivši tako veliki korak prema plasmanu u finale koje se igra 3. lipnja u Cardiffu.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Cristiano Ronaldo. Mrežu Jana Oblaka načeo je u 10. minuti, na 2:0 povisio je u 73. minuti, a konačan udarac sjajni Portugalac gradskom suparniku zadao je u 86. minuti.

Luka Modrić odlično je odigrao cijeli susret za Kraljevski klub, dok Mateo Kovačić nije nastupio. Baš kao niti Šime Vrsaljko za Atletico.

Uzvratni susret je 10. svibnja na Vicente Calderonu, piše Index.

Real je crna mačka za Atletico u Europi, tri godine zaredom ih uništava, no nikad ovako lagano

Četvrtu godinu zaredom Real i Atletico susreću se u nokaut fazi Lige prvaka, a triput je bilo gusto. U Lisabonu prije tri godine Real je izborio produžetke golom Ramosa u 90 minuti, da bi gradskog rivala dokrajčio u produžecima (4:1). Godinu dana kasnije u dvama mučnim i teškim susretima Real je izborio polufinale protiv Juventusa tako što je ukupnim rezultatom 1:0 izbacio Chola i njegove jurišnike. Lani je Real osvojio 11. naslov upravo protiv Atletica i to nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke. Istina, Real je sva ta tri puta pokupio cijeli plijen, no svaki put je živio jako opasno i plesao na rubu ispadanja. U Primeri je izjednačenost ovih dvaju klubova još upečatljivija, pa je ono što se sinoć dogodilo na Bernabeuu za ljubitelje nogometa veliko iznenađenje.

Ako je Real i bio favorit, rijetko tko je očekivao da će Kraljevski klub protutnjati utakmicom i suparnika ostaviti praktički bez udarca prema vratima. Od prve do posljednje minute bila je vidljiva apsolutna dominacija Zidaneove momčadi i konačan rezultat samo je realan produkt onoga što je sinoć sav nogometni svijet vidio.

Ronaldo je zabijao, no heroji su Modrić i Kroos

A to je bilo rastrčani i motivirani Real i sterilni i izgubljeni Atletico. U momčadi Reala nije bilo slabog pojedinca, a ključ uvjerljivog trijumfa bila je dominacija domaćina u sredini terena. Vezni red Reala doslovce je progutao pa prožvakao Atleticov koji je bio izgubljen u vremenu i prostoru. Koke je nešto pokušavao, trudio se, no sam nije ništa mogao. Toni Kroos i Luka Modrić odigrali su maestralnu utakmicu. Možda je Ronaldo onaj koji je na kraju utakmice pokupio vrhnje, što je zasluženo jer osam komada u posljednjim trima utakmicama učinak je kakav nitko u povijesti nije upisao, ali uzalud bi Portugalac trpao da iza leđa nije imao udruženi njemačko-hrvatski bedem.

U obrani neprobojni, u napadu maštoviti i kreativni. Tako su jučer igrali Kroos i Modrić. Da dojam ne vara pokazala je i statistika. Nijemac i Hrvat pretrčali su preko 10 kilometara, a individualan učinak bio im je sjajan. Nijemac je sinoć na Bernabeuu odigrao odličnih 96 pasova, uz nestvarnih 99 posto točnosti. S druge strane, Modrić je 74 puta točno dodao uz 91 posto točnosti. Modrićev osnovni posao je destrukcija protivničkih i konstrukcija vlastitih napada, a u tom segmentu igre bio je fenomenalan, no Luka se sinoć više puta ubacio i naprijed, a njegov šut u prvom poluvremenu prohujao je pokraj vratnice.

Dvanaest minuta prije kraja dogodio se vrhunac impresivne partije hrvatskog reprezentativca. Antoine Griezmann nije bilo tko. Francuz je prošlog ljeta bio najbolji strijelac i igrač Eura i nogometaš je za čije se usluge bore europski bogataši koji bi rado njegovo neosporno nogometno umijeće platili suhim zlatom. Ali zvijezda Atletica jučer je bio neprepoznatljiv. U napadu je bio totalno odsječen, bez pravih lopti i bez ideje. Štoviše, nerijetko se vraćao u obranu i ispravljao pogreške vlastitog veznog reda koji su uništili Modrić, Kroos i Isco. A onda je u 78. minuti Bernabeu eruptirao. Prezadovoljni ogromnim rezultatom 2:0 u tom trenutku, navijači Reala ovacijama su pozdravili Modrićev tunel kojim je Griezmanna učinio smiješnim.

Nakon utakmice navijači Reala neviđenim hvalospjevima opisali su igru hrvatskog majstora. Na društvenim mrežama natjecali su se u tome tko će sa što više sočnih epiteta nagraditi Luku pa su ga tako neki proglasili imperatorom, konkvistadorom, Realovim zlatom, hrvatskim kavijarom čak, dok je jedan navijač napisao kako nogometni fanovi mogu biti sretni što žive u vrijeme takvog majstora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...