Dokoza ponovno protiv Ramića, ovoga puta u borbi za vlast u Starigradu: “Ne mogu se ne osvrnuti na načelnikovo nezakonito postupanje”

Prenosimo priopćenje Višeslava Dokoze koji u redovima MODES-a pokušava osvojiti vlast od aktualnog HDZ-ovog načelnika Krste Ramića. Priopćenje i svi preneseni dokumenti u cijelosti su ustupljeni od strane Višeslava Dokoze i MODES-a te ih kao takve prenosimo u nastavku


Kao aktivni sudionici političkih zbivanja u Općini Starigrad imamo listu za Općinsko vijeće pod rednim brojem 4. Ovo priopćenje dajem kao koordinator MODES-a za Općinu Starigrad jer ne mogu (a kao i više puta do sada) da se ne osvrnem na nezakonito postupanje trenutnog načelnika Krste Ramića s posebnim osvrtom na njegov pokušaj da u lipnju 2014.g. pokuša nezakonitim postupanjem zajedno sa optuženikom Šimom Bucićem – predsjednikom MO Seline na famozno održanoj telefonskoj sjednici MO Seline dati u najam najvrijednije turističko zemljište Podgorja i šireg područja, zvano Podbucići.

U zadnjih desetljeća nezabilježenom obliku i ručno napisanom zapisniku kojega je osobno napisao Bucić bez ikakovog obrazloženja, studije isplativosti, programa zapošljavanja, idejnog rješenja i dr. Bucić u koordinaciji sa Krstom Ramićem održava famoznu sjednicu 15.06.2014. g. u zapisniku navodeći da su se svi članovi MO složili s njegovim prijedlogom o davanju zemljišta u zakup. Ujedno navodi da mu se dva člana nisu javila na telefon. Nedugo potom ostavku na člana MO Seline daje Ivan Jusup predmnijevam iz razloga jer nije bio suglasan sa Bucićevom famoznom sjednicom i odlukom. Namjera Ramića i Bucića je bila jasna: nezakonito dati u zakup općinsko zemljište u površini većoj od 150 000 m2. Odmah po održanoj fantomskoj sjednici MO Seline načelnik Ramić je sazvao sjednicu Općinskog vijeća na kojoj je pod ad3) dana 18.06.2014. tražio da mu vijeće da suglasnost da obavi sve pripremne radnje za provedbu natječaja za najam toga zemljišta pozivajući se ujedno na nikad održanu sjednicu MO Seline. Na toj sjednici vijećnik Branko Katić glasovao je protiv davanja suglasnosti Krsti Ramiću i pri tom istaknuo da je općinska tvrtka Argyruntum d.o.o. upravo u toj turističkoj zoni mogla razvijati svoje djelatnosti pri tom zapošljavati domaće ljude. Ujedno tražio i pismeno očitovanje o istom no Ramić mu je odgovorio da je njegov upit “nejasno postavljen”.  Za nezakoniti pokušaj “rješenja Podbucića” Ramić i Bucić bili bi obilato nagrađeni!

Pored naprijed navedenog želim istaknuti i njihove nezakonitosti oko provedbe natječaja kod davanja u zakup dvaju općinskih kampova: Pisak u Selinama i Plantaža u Starigrad-Paklenici koji svaki godišnje ostvari preko 1,5 milijuna kuna prihoda. Načelnik je kampove nezakonito dao u zakup Tomislavu Ramiću i Šimi Buciću i to nakon što su sudjelovali u mom nezskonitom otkazu. Potom on raspisuje natječaj i to na 15 godina zakup s tim da u uvjetima natječaja daje pravo prvozakupstva onima koji su i do tada u njima: Tomislavu Ramiću i Šimi Buciću. To provodi nezakonitim pravnim manevrima tako da iako su ponudili manju cijenu zakupa od gosp.Nikole Milovca s njima potpisuje ugovore o zakupu. U tim ugovorima pod ad.3) navedeno je da pored godišnjeg plaćanja najma zakupnici imaju obvezu uplaćivati u proračun Općine svake godine 5% od ukupnog prihoda no iako ih je gosp. Katić pitao koliko su do sada uplatili Ramić skri a te podatke jer zna da prikazuju prihode puno nižima od ostvarenih čineći pri tom štetu Općini na 15 godina u višemilijunskim iznosima. Pored toga zakupnici su imali obvezu kampove podići na tri zvjezdice i ugraditi biopročisćivače što do sada nisu uradili i time su prekršili ugovorne obveze još 2012. godine no do danas načelnik nije s njima iako je imao zakonsku obvezu razvrgnuti ugovore o zakonu iako je morao je s njima u dealu.

MODES Općine Starigrad na prvo mjesto stavlja ljude i pošten rad. Imamo potrebu da javnost zna naprijed navedene nezakonite radnje Krste Ramića. Mi složno kažemo: STOP PLJAČKI I ISELJAVANJU U OPĆINI STARIGRAD i zato nudimo i obećajemo realizaciju ovog našeg programa koji je za dobro svakog žitelja, vikendaša, gosta, investitora:

Izborom nas u Općinsko vijeće Općine Starigrad birate: besplatan vrtić, udžbenike, prijevoz učenika,stipendije svakom studentu koji redovno upisuje godinu, za svako novorođeno dijete 10 tisuća kuna, pomoć bolesnima i umirovljenicima, izgradnja vodovoda do Svete Marije Magdalene, izgradnja kanalizacijskog sustava, sustava odvodnje i biopročišćivača, uređenje ukoca diljem Općine, proširenje i uređenje ulice sa svim sadržajima do ulaza u NP Paklenicu, športsko-rekreacijski centar s nogometnim igralištem i višenamjenskom dvoranom, uređnje javih parkirališta, uređenje zone od Bikarije do Uprave NP Paklenica sa izgradnjom marine, izgradnja benzinske postaje za nautički turizam, uređenje Društvenog doma (multimedijalni prostor) iznad prostorija Općinske Uprave za održavanje svečanih prigoda ali i za sve udruge, KUD Podgorac, internet caffe, izgradnja doma umirovljenika, uređenje plaža sa svim potrebnim ugostiteljsko-komunalno i športsko rekreacijskim sadržajima, izgradnja dječjih igrališta i zelenih površina, komunalno opremanje Općine, nabavka višenamjenske čistilice, obnova Večke kule te povratak antičkog stakla “Argyruntum”, otvaranje radnih mjesta aktiviranjem turističkih zona i poslovne zone, kampovi, stambeno zbrinjavanje mladih dodjelom besplatnih općinskih zemljišta, izgradnja vatrogasnog doma, prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata potrebama turističkog razvoja, organiziranje sadržajnog programa Turističke zajednice radi znatnog produljenja turističke sezone (kulturne i športske manifestacije, koncerti, humanitarne aktivnosti), reorganizacija turističke zajednice kako bi postala servus svim žiteljima, vikendašima i gostima, promicanje kulturnih običaja i tradicije preko KUD Podgorac, lovačkog društva i svih dr.udruga s područja Općine te športskih, zabavnih i kulturnih manifestacija i natjecanja osiguravanjem potrebitih financijskih sredstava za njihov rad kao i za stručnu pomoć pri realizaciji istoga, cjelogodišnja usavršavanje svih zainteresiranih sudionika za unapređenje turističko-ugostiteljske usluge s područja Općine (strani jezici, web stranice, gastronomija, hortikuktura i dr., poticanje pčelarstva, maslinarstva, stočarstva i poljoptivrede. Pomoć pri obnovi velebitskih zaseoka i spajanje svih zaseoka planinskim cestama i Velikog Rujna sa Likom.

Podgorke i Podgorci, Vaš glas za nas, glas je povratku našega kraja na vodeće mjesto po broju turističkih noćenja i razvoja zadarske regije na kojem sml bili do 1989.godine.

MODES

Općine Starigrad

Višeslav Dokoza

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...