FOTO: Novi asfalt za Lozice i Torove, a javna rasvjeta u svim virskim naseljima

Od Kolišta do autobusne postaje u Torovima te drugim pravcem od križanja Torovi-Lozice preko Lozičkog trga do autobusnog stajališta u Lozicama asfaltira se županijska cesta u ukupnoj dužini od 4 kilometra i profilu od 5,5 metara. Posao približne vrijednosti 10,7 milijuna kuna bez PDV-a, uz asistenciju djelatnika „Vir odražavanje“, izvodi tvrtka „Colas“ iz Varaždina koja je prethodno asfaltirala i dionicu uz Brkljačinu ulicu prema Lučici. Ukupno je riječ o 160 tisuća kvadrata površine koja se asfaltira na 1,4 kilometra od Kolišta do lozičke autobusne stanice te od Kolišta do Torova u dužini od 2,6 kilometara.

Uz podršku djelatnicima varaždinskog „Colasa“ na asfaltiranju županijske ceste do Torova i Lozica, timovi općinskog poduzeća „Vir održavanje“ paralelno rade na postavljanju javne rasvjete u svim ulicama u kojima je nema, kao i na postavljanju rasvjete uz cestu D-306 na kojoj je dosad postavljeno 86 rasvjetnih tijela. Do početka sljedećeg tjedna brojka postavljenih rasvjetnih tijela mogla bi biti blizu 100, a cijeli je projekt po projektantskim cijenama vrijedan oko 2,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Postavljaju se i novi stupovi javne rasvjete, pa se takokopa kanal za dva nova stupa javne rasvjete u Soldatici III, nakon čega će se rasvjeta rješavati i u susjednim ulicama Soldatica IV i V. Obiman zahvat izvodi se i na oko 350 metara ceste u ulici Virić III uz koju će se postaviti 9 stupova javne rasvjete. Nastavak je to radova koje „Vir održavanje“ izvodi po svim virskim naseljima i ulicama gdje nema rasvjete po planu i programu za 2017. godinu, kao i poslova na uređenju svih plaža na otoku Viru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...