Marin Boško, načelnik Kukljice: “Cilj su nam daljnje uštede, jeftin život na otoku i projekti koji će otvoriti radna mjesta i poboljšati kvalitetu života”

Marin Boško, načelnik Općine Kukljica i kandidat za još jedan mandat na čelu te otočne općine, progovorio je za Antenu Zadar o dosezima svoje administracije u upravljanju općinom i ostvarenim uspjesima te planovima za nastavak započetih projekata, ako mu mještani još jednom daju svoje povjerenje.

– Ovaj saziv općinskog vijeća i općinska vlast ostvarila je stvarno zavidne rezultate za vrijeme svojega mandata. Paralelno smo nastojali vraćati dugove općine Kukljica, smanjivati namete te graditi mjesto u čemu smo bili uspješni. Prije svega, vratili smo 4 milijuna kuna duga općine i komunalnog poduzeća, a troškovi reprezentacije smanjeni su za čak 500 tisuća kuna, kaže nam Boško.

Uštede su napravljene na svim poljima, ali to nije smanjilo produktivnost i funkcionalnost općine, koliko smo razumjeli iz našeg razgovora.

– Vidite, službenih mobitela nekada je bilo 16, a danas je samo jedan, a da se nije naštetilo uspješnosti komunikacije Općine i svih zainteresiranih strana. Također, smanjene su plaće čelnih osoba u općini, a općinski vijećnici postali su volonteri. Uz to mještanima su u ovom mandatu ukinuta čak četiri nameta, poput naplate dječjeg vrtića i parkinga, dok je osam nameta smanjeno, kao što su cijena vode i legalizacija objekata, govori nam Marin Boško o metodama uštede za općinu i mještane.

No, gdje je ušteđeni novac otišao?

– Nakon gotovo pedeset godina potpuno su obnovljene sve glavne plaže u općini, natkrivena je mjesna tržnica i pobrinulo se za sve ostale potrebe mještana, a to je samo početak, tvrdi Boško.

A što je nastavak? Koji su planovi nakon osvajanja još jednog mandata?

– U mandatu koji je pred nama planiramo i dalje mještanima omogućiti što jeftiniji život na otoku, aktivno koristiti državne i EU fondove, surađivati s obrtnicima oko čuvanja i otvaranja novih radnih mjesta u općini te nastaviti realizaciju svih pozitivnih projekata koji su bitni za svakodnevni život naših otočana, zaključio je Marin Boško, kandidat pred nezavisnom listom za načelnika Općine Kukljica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...