Zadarski komorni orkestar za kraj sezone donosi praizvedbu i atraktivne glazbenike

Zadarski komorni orkestar u ponedjeljak 22. svibnja nastupit će posljednji put u ovoj Koncertnoj sezoni. Na koncertu koji će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati zadarski gudači donose više različitih iznenađenja.

Naime, na kao solisti nastupit će dva sjajna mlada glazbenika rodom iz Imotskog, braća Đuzel – Marijan, pijanist i Ivan, trubač. Obojica su nagrađivani umjetnici koji grade uspješne karijere te pripadaju skupini najboljih predstavnika mladih hrvatskih glazbenika na svom području.

Marijan je u Zadru već nastupio s cjelovečernjim recitalom, a široj je javnosti poznat po ulasku u polufinale između 259 prijavljenih kandidata iz 43 zemlje na prestižno pijanističko natjecanje Beethoven u Beču 2013. Njegov stariji brat Ivan je prvi trubač Orkestra Opere HNK-a u Zagrebu i The World Orchestra. Bit će ovo njihov premijerni nastup uz Zadarski komorni orkestar, a predstavit će se kroz izvedbu Koncerta za klavir, trubu i gudački orkestar u c-molu, op. 35 Dmitrija Šostakoviča.

Orkestrom će dirigirati Veton Marevci, mladi Karlovčanin koji je netom diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali u svojoj biografiji već bilježi iskustva dirigiranja velikim orkestrima, poput Zagrebačke filharmonije,Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zborom HRT-a.

Marevci će u Zadru dirigirati prvi put, a imat će priliku ravnati praizvedbom djela splitske skladateljice sa stalnom adresom u Beču, Mirele Ivičević. Upravo po narudžbi Zadarskog komornog orkestra, a uz potporu Ministarstva kulture RH, ona je napisala djelo  Her Absence Filled the World.

Uz navedena, na koncertu će se izvesti još dva djela – dopadljiv Mozartov Divertimento u F – duru KV 138 i Pintarichiana, suita za gudače jednog od najboljih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća, Borisa Papandopula.

Prodaja ulaznica je na Info pultu Kneževe palače od 18. svibnja u vremenu od 11 do 13 i 18 do 20 sati.

Cijene ulaznica: 40,00 i 30,00 kn

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...