ministarstvo zdravstva reagiralo na navode vezane uz tragičnu smrt sare čirjak

“Do ranjene djevojčice na Velebitu medicinski tim stigao je unutar tzv. zlatnog sata”

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je priopćenjem reagiralo na medijske prozivke zbog neinterveniranja helikopterske službe u slučaju ranjene djevojčice na Velebitu te je istaknulo da je medicinski tim onamo stigao unutar tzv. “zlatnog sata” te je odmah počeo reanimaciju koja se nastavila tijekom prijevoza do bolnice u Gospiću i na odjelu hitne medicine, no, nažalost, bez uspjeha.

U priopćenju iz Ministarstva zdravstva ističu kako ih se u medijima, vezano za tragičnu smrt djevojčice, neopravdano proziva zbog neinterveniranja helikopterske službe.

– Medicinska prijavno-dojavna jedinica Zavoda za hitnu medicinu Ličko- senjske županije primila je poziv kao prvi stupanj hitnosti u 7.27 sati te je odmah uputila najbliži medicinski tim na intervenciju unatoč nemogućnosti dobivanja precizne lokacije događaja od pozivatelja – ističe u priopćenju Ministarstvo zdravstva, dodajući da je tim do pacijentice stigao u 7.49 sati, dakle za 22 minute, te da je odmah počeo kardiopulmonalnu reanimaciju koja se nastavila tijekom prijevoza do bolnice u Gospiću, kamo su stigli u 8.21 sati (unutar tzv. ‘zlatnog sata’).

– U odjelu hitne medicine nastavljeni su postupci oživljavanja, nažalost – bez uspjeha – stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Mediji su ocjenjivali kako je medicinska intervencija nakon tragedije na Velebitu, u kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica, u pravi plan istaknula problem hitne medicinske pomoći u teško dostupnim područjima, na koji Hrvatska još nema pravih odgovora.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar