Izbjegnuta još veća tragedija na A1; Cisterna puna goriva sletjela je s ceste jer je vozač u zaustavnom traku udario u kamion

Cisterna s gorivom izletjela je u srijedu kod čvora Pirovac s autoceste A1 jer se 26-godišnji vozač nije držao sredine svoje vozne trake, pa je skrenuo desno u zaustavni trak gdje je naletio na vozilo vučne službe, doznajemo nakon očevida šibenske prometne policije.

Podsjetimo, dogodilo se to u srijedu oko 13.04 sati u blizini naplatnih kućica kod čvora Pirovac kada je 26-godišnji vozač zadobio teške i po život opasne ozlijede zbog kojih je prevezen na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar (KBC) Split, piše ŠibenikIN.

Prometna policija je utvrdila da se nesreća dogodila kada se 26-godišnji vozač, upravljajući gorivom ispunjenom cisternom Volvo i prikolicom cisternom Schwarzmuller, zagrebačkih registracija, nije držao sredine obilježene prometne vozne trake pa je vozilom skrenuo u desno na zaustavni trak gdje je udario u zaustavljeno teretno vučno vozilo MAN, s poluprikolicom Krone. U tom teretnjaku  zagrebačkih registracija, za upravljačem je sjedio 61-godišnji vozač, a od siline udarca cisterna se prikolicom prevrnula i sletjela izvan autoceste s desne strane,  gdje je iz nje počelo istjecati gorivo.

U tom trenutku počela je velika drama jer je vozač cisterne ostao priklješten u cisterni iz koje je istjecalo gorivo i prijetila je realna opasnost da izbije požar. Vatrogasci su, srećom, uz pomoć hidrauličkog razvalnog alata uspjeli osloboditi vozača i predati ga ekipi Hitne medicinske pomoći.

Tijekom spašavanja je nepoznata količina goriva istekla pa je angažirana tvrtka CIAN koja je zadužena da sanira onečišćenje, a vlasnik cisterne je angažirao tvrtku za pretakanje goriva iz cisterne nakon čega je auto dizalica mogla podići smrskanu cisternu.

U spašavanju i sanaciji angažirane su bile brojne službe, šibenska hitna pomoć, prometna policija, djelatnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Šibenika i Vodica, djelatnici Hrvatskih autocesta te inspektorica zaštite okoliša.

Promet autocestom bio je zatvoren za sva vozila u oba smjera od 13:46 sati do 23:03 kada je konačno bila otvorena cesta u smjeru Splita, a sat i pol iza ponoći i cesta u pravcu Zagreba.

O toj prometnoj nesreći policija će izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 26-godišnjeg vozača će podnijeti Obvezni prekršajni nalog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...