Radionica “Urbano vrtlarstvo”

Učimo li od prirode i surađujemo li s njome, darivati će nas velikim bogatstvom u malom i velikom.
Mnogi od nas danas žive prilično daleko od direktnog dodira s obiljem prirode i možda sanjate o nekom svom malom zelenom raju.

Radionica urbanog vrta bavit će se temama pokretanja zelenih površina, primjerima osobnih i zajedničkih vrtova na gradskim površinama s osvrtom na svjetske trendove i inovacijama na tom području. Veliki naglasak biti će na osobnoj kreativnosti, načinim doprinosa prirodnom balansu i sveopćoj dobrobiti svojim malim i velikim gradskim vrtovima.

Uz navedeno osvrnut ćemo se i na mogućnost da ne kupujemo rješenja nego ih sami nalazimo uz pomoć starih stvari koje dobivaju novi život za uzgoj zelenih vrtova.

Besplatna radionica je namjenjena mladim osobama od 15 do 30 godina, a prijaviti se možete putem linka. Radionicu vodi Petra Rundek, stručna suradnica udruge CINAZ iz Zagreba.

Urbanim vrtlarenjem bavimo se u petak, 09.06.2017. od 17.30 do 19.00 h u sklopu KvartArt festivala, na području nekadašnje kasarne Stjepan Radić (iza Gradske knjižnice Zadar).

Aktivnost se provodi u sklopu projekta Info centar za mlade Zadar Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...