Raspliće se priča o ubojstvu Zadranke Sare Čirjak na ličkom ranču, na ispitivanju osmero rođaka; “Tvrdili su da je pala s kreveta na nož”

Smrt zadarske tinejdžerice Sare Čirjak (14) na obiteljskom imanju u velebitskoj vrleti Žuljine šokantna je i sa strašnom pozadinom. U prvu verziju, koju su njezini rođaci ispričali medicinskom osoblju i policiji – da je djevojčica pala s kreveta na nož – nije povjerovao nitko, dapače, policija je ubrzo slučaj počela istraživati kao ubojstvo. U srijedu u poslijepodnevnim satima u prostorijama policije u Gospiću sjedilo je osmero osoba, najbližih Sarinih rođaka, a barem jedna među njima joj je presudila. Do zaključenja ovog članka nije bilo poznato koja, pa nije bilo službeno osumnjičenih, piše Jutarnji.hr.

Iz Policijske uprave ličko-senjske doznaje se da se slučaj vodi kao ‘teško ubojstvo’ te da je u večernjim satima srijede dvoje osumnjičenih pušteno na slobodu, dok se preostalih šestero i dalje smatra sumnjivima.

Osim ujaka Bogdana Čudea i njegovih trojice braće, koji zajednički gospodare OPG-om tj. rančem Mala Mila, na obavijesnom su razgovoru bile i Sarina baka i jedna ujna te dvije Bogdanove kćeri. Starija od njih dvije prekinula je studij veterine u Zagrebu i vratila se kući te je imala psihičkih smetnji. Jesu li te tegobe pridonijele sukobu zbog kojeg je možda ugašen Sarin život, tek će se utvrditi. Postoje ozbiljne indicije da se u utorak oko 7.30 sati dogodilo upravo to.

Pouzdano doznajemo da su Sarini rođaci rekli timu koji ju je preuzeo da je djevojčica pala s kreveta. Članovi tima Hitne pomoći gledali su ih s nevjericom jer su već na prvi pogled uočili da Sara ima teške porezotine, a možda i ubode na predjelu prsnog koša. Krenuli su put gospićke bolnice. Dežurni tim na hitnoj kirurgiji čekao je spreman. No, tragedija je dobila epilog još u vozilu Hitne pomoći – dijete je preminulo.

Točno u 8.30 sati medicinsko je osoblje izvijestilo PU ličko-senjsku o događaju. U tom trenutku bila je to tek sumnjiva smrt o kojoj je policija prema proceduri izvijestila nadležno Županijsko državno odvjetništvo, ono u Karlovcu, te je spis otvorio zamjenik županijske tužiteljice Mladen Krajačić. On je izdao nalog za obdukciju te je tijelo otpravljeno na Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu. Liječničke sumnje upućuju na nasilnu smrt oštrim hladnim oružjem, vjerojatno nožem, no taj dio nitko u ovom trenutku ne želi potvrditi dok o tome svoje mišljenje ne iznesu vještaci sudske medicine.

Svoj posao u ovom predmetu tužitelj Krajačić nastavit će u četvrtak, kada bi trebao ispitati u međuvremenu osumnjičenu osobu ili više njih. Tijekom srijede istragu je vodila policija. Jedan tim izuzimao je tragove na mjestu događaja, a drugi ispitivao osmero članova obitelji Čude. Lička je policija ovom slučaju pristupila s posebnim oprezom i vrlo ozbiljno s obzirom na sve okolnosti, pa s konkretnim informacijama u srijedu nije izlazila. Rečeno nam je samo da obavljaju izvide i intenzivno istražuju slučaj, piše Jutarnji.hr.

Ipak, neslužbeno smo doznali da su istražitelji već na početku imali vrlo jasne indicije o pogućem počinitelju, koje će se poslije pretvoriti u kaznenu prijavu za ubojstvo mlade Sare. Naime, svi iskazi upućivali su na jednu osobu među njima, a ono što je mučilo istražitelje bilo je je li samo ta osoba počinila zločin ili je u tome imala pomoć nekoga od svojih bližnjih.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...