Cukrići educirali o sustavu za kontinuirano praćenje šećera u krvi: “Nadamo se da će ga HZZO prepoznati”

U srijedu 26. srpnja 2017. godine u prostorijama „Kulturno umjetničkog društva Vicko Zmajević“ u Arbanasima, Udruga Cukrići Zadar u suradnji s Roche Slovenija i gđom Metkom Švara organizirala je javno predavanje o sustavu za kontinuirano praćenje šećera u krvi (CGMS) koji uvelike olakšava kontrolu i bolju regulaciju oboljelima od šećerne bolesti.

Predavanje i prezentacija uvelike je zainteresirala osobe oboljele od šećerne bolesti  iz cijele Dalmacije i šire. Članovima Udruge Cukrići Zadar izrazito je drago što su imali čast ugostiti predsjednicu Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga (HSDU) gđu mag. Zrinku Mach, dopredsjednicu HSDU-a gđu prof.Vesnu Zec, predsjednicu Udruge iz Trogira i članicu Nadzornog odbora HSDU-a gđu prof. Katju Šćurla, predsjednika Splitskog dijabetičkog društva i koordinatora Udruga dijabetičara Dalmacije gosp. Branka Lulića, dipl.ing., predsjednika Udruge iz Šibenika gosp. Davora Lambašu, dipl.oec., predsjednika Zadarske dijabetičke udruge gosp. Serđa Mičića, predstojnicu Klinike za unutarnje bolesti KBC Split prof.prim.dr.sc. Maju Radman, kao i brojne zainteresirane roditelje i stručno medicinsko osoblje.

Članovi Udruge Cukrići Zadar su izuzetno ponosni  jer su  prvi u Hrvatskoj organizirali takvo predavanje i nadaju se da će dobrobiti sustava za kontinuirano praćenje šećera u krvi biti prepoznate od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

– Najljepše se zahvaljujemo gđi Metki Švara na izrazito detaljnom predavanju, gdinu Miru Kataviću – zastupniku tvrtke Roche za Dalmaciju na nesebičnoj potpori, gđi Barančić koja nam je ustupila prostorije „Kulturno umjetničkog društva Vicko Zmajević“  i restoranu Giardin na sponzorstvu, kažu Cukrići.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...