Danijel Romić ne može skupiti ljekove koje mu država ne želi dati; Uplatimo mu novac da ih kupi u inozemstvu!

Jučer smo pisali o slučaju Danijela Romića, Zadranina koji živi u Rijeci, oca dvoje malodobne djece, koji boluje od GISTa (Gastrointestinalni stromalni tumori), a jedina nada mu je lijek Nexavar. Liječenje tim lijekom je eksperimentalno, a upravo zato ni bolnice ni Ministarstvo zdravlja ne žele pomoći u nabavci lijeka.

Danijel je zato prepušten samom sebi, te je u potragu za lijekom krenuo tražeći od uspješno izliječenih višak zaliha spomenutog lijeka. U toj je potrazi bio bezuspješan te je na nagovor prijatelja odlučio otvoriti račun na koji će primati donacije kojima bi lijek mogao kupiti u inozemstvu. Lijek, odnosno terapija istim, za 28 dana košta 27 tisuća kuna, a Danijelu treba dovoljno Nexavara za tromjesečnu terapiju.

Pomozimo mu zato uplatama na novootvoreni račun. Detaljne upute za uplatu objavio je na svojemu Facebook profilu.


broj Žiro računa: HR84 2340 0093 1123 1006 5,
U opis plaćanja OBAVEZNO upisati Donacija za lijek.

Za uplate iz inozemstva: HR93 2340 0093 2317 1961 9, swift PBZGHR2X
U opis plaćanja OBAVEZNO upisati Donacija za lijek.

Danijel je obećao stopirati sve uplate jednom kada skupi dovoljno novca za kupovinu lijeka. Do kraja pošten, Danijel zaslužuje našu pomoć. Pomozimo mu zato da može živjeti i odgajati svoje dvoje male djece koja u životu trebaju njegovo prisustvo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...