Djevojka koja je zaglavila na vrtuljku u Mirnovcu: “Osmjesi su nam se svima zaledili, a jedna žena je pala u nesvijest”

Na vrtuljku sam bila s tatom i bratom (18). Nije mi bilo svejedno jer mi brat boluje od epilepsije, pa sam se bojala da ne dobije napadaj. Nisam se prestrašila, bar ne u početku, a kasnije su nekim ljudima živci počeli popuštati. Jedna žena je pala u nesvijest dok su je vatrogasci spuštali, rekla nam je Dora A. (21) iz Osijeka, pišu 24sata.

S društvom od osam prijatelja u srijedu je otišla u Fun park Mirnovec kraj Biograda. Na vožnji, najvišim vrtuljkom u zabavnim parku, zaglavili su oko 18.20, a nju i brata su spasili nakon sat vremena. Otac je došao na red oko 20 sati.

– Nešto se pokvarilo sa sajlama i stali smo. Sjedili smo u košaricama koje su bile na visini od 15-ak do 30-ak metara. Upravo smo sa spuštanja trebali doći na dio s proklizavanjem kad je zapelo. Dečki iz parka nisu znali što bi pa su nas digli ponovno na vrh, i pustili da se izvrtimo, ali opet je zapelo na dijelu proklizavanja. Tu smo shvatili da moramo čekati vatrogasce jer iz parka neće moći ništa napraviti – kaže Dora. Vatrogasci su došli kroz pola sata. Još pola sata trebalo im je da montiraju ljestve i krenu spašavati zaglavljene. Tješili su ljude u zraku i to ih je umirilo.

– Bilo je i djece od sedam-osam godina koji su bili bez roditelja. Jedna djevojčica je bila s mojim ocem u korpi pa ju je on tješio. Prvih 20-ak minuta svi su se šalili, ali su im se s vremenom osmjesi zaledili. Otac, koji je gore ostao među zadnjima, pristojno se smrznuo i bio je naježen 20 minuta nakon silaska. Tražila sam povrat novca za obiteljsku ulaznicu za osam ljudi pa su mi ponudili da dođemo opet. Odbila sam, mislim da ćemo se dogovoriti oko refundiranja – kaže Dora. Fun park Mirnovec imao je incident i na dan otvorenja, u nedjelju. Tada je nestalo struje pa su ručnim okretanjem kotača spašavali zaglavljene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...