Irena Dragić odgovorila Termitima: “Nećete me ušutkati!”

Zaprimili smo reagiranje vijećnice SDP-a Irene Dragić na priopćenje UO Udruge ratnih veterana 84. bojne “Termiti” Zadar i prenosimo ga u cijelosti. U njemu vijećnica SDP-a ističe legitimitet pitanja invaliditeta gradonačelnika Dukića, unatoč priopćenju ‘Termita’.


Poštovani ratni suborci gradonačelnika  Branka Dukića,

Mi smo u kampanji imali prilike, kroz različita plaćena priopćenja, brošure, intervjue, plakate,  upoznati Branka Dukića kao uglednog liječnika, hrvatskog branitelja, uzornog supruga i oca, aktivnog sportaša i čovjeka koji živi Zadar. Ono što nigdje nismo mogli vidjeti jest činjenica da Branko Dukić ima status hrvatskog ratnog vojnog invalida. Na ovu činjenicu  ukazali su mi vaši suborci, hrvatski branitelji, koji još uvijek nisu riješili svoj status i oni koji su ranjeni u ratu,  a imaju isti postotak invalidnosti kao i novoizabrani Gradonačelnik. Upravo na njihovu inicijativu postavila sam to pitanje na Aktualnom satu i dobila vrlo nejasan odgovor koji pobuđuje sumnju: „Malo sam ozlijedio koljeno, nisam ranjen, ima onih koji su gore prošli.“

Na sasvim legitimno pitanje, koje zanima građane ovoga grada stiže priopćenje Upravnog odbora „Termita“. Na mene se, nervozno, obrušava cijela 84.bojna gotovo prijetećim tonom, dijeleći mi moralne lekcije o tome odakle mi uopće pravo takvo nešto pitati. Najveći dio priopćenja zapravo mi je prijekorna  uputa što sam trebala  pitati i na koji način.

Nakon odluke o Poslovniku Gradskog vijeća, prve odluke gradonačelnika Dukića, kojom se žele ušutkati  vijećnici, zabraniti sloboda govora, sada i njegovi ratni prijatelji šalju poruku da će ubuduće budno pratiti i određivati što će se gradonačelnika pitati.

Doprinos liječnika Branka Dukića u spašavanju zdravlja i života ljudi u Domovinskom ratu vrijedan jedubokog poštovanja i nije sporan. A što je sa statusom ratnog vojnog invalida? U kojim okolnostima je nastala ozljeda? Kada je stečen invaliditet? Tko je potpisao ratni put? O tome, branitelji iz 84.bojne, ni riječi u Vašem priopćenju.

Cijenjeni veterani Domovinskog rata, ratni suborci gradonačelnika Dukića, mene kao ženu, majku (koja je s djetetom od nekoliko mjeseci u naručju proživljavale ratne traume), vijećnicu koja živi Zadar i Hrvatsku nećete ušutkati! Mnoga su još pitanja ostala neodgovorena!

Iza mene ne stoje Upravni odbori, potpisujem se imenom i prezimenom

Irena Dragić

vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...