Poznati detalji nesreće na A1; Skrivio ju Slovenac pretječući Austrijanca

Dovršen je očevid i poznati su detalji prometne nesreće koja se dogodila jutros oko 4:15 sati na autocesti A1 između tunela Božići i tunela Ledenik. Prometna nesreća uzrokovala je kolonu dugu 25 kilometara u smjeru mora, a skrivio ju je slovenski državljanin.

Slovenac (51) svojim je automobilom Peugeot 3008 pokušao obaviti prestrojavanje iz desne u lijevu traku autoceste, pretječući BMW X3 kojim je upravljao Austrijanac (50). U pretjecanju ostvaruje se kontakt između dva automobila kada Peugeot desnom bočnom stranom udara u BMW. Pri udaru otpada dio automobila koji udara u Opel Astru. U prvom kontaktu zabilježena je samo materijalna šteta.

Do mjesta nesreće ubrzo pristiže autobus kojim je upravljao 27-godišnjak te se zaustavlja kako bi izbjegao udar u oštećene automobile. U autobus potom udara teretno vozilo Renault Traffic kojim je upravljao 52-godišnjak. Vozač tog teretnog automobila u prometnoj nesreći je ozlijeđen te je zatražio pomoć u Općoj bolnici Zadar.

Od 5 do 6:15 sati promet je bio zaustavljen te je jedna traka oslobođena za promet do 6:52 kada je promet u potpunosti normaliziran. Kolona je poduža te se njeno raščišćavanje očekuje tek tijekom dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...