Stiže osvježenje; U unutrašnjosti nevrijeme s tučom, u Dalmaciji olujna bura

Prema nama dolazi frontalni poremećaj i donosi nam jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, ali i tučom.

“Prilikom prolaska tog frontalnog poremećaja nisu isključeni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Uz jak vjetar, mjestimice bi moglo biti i tuče. Sjeverni i sjeverozapadni dijelovi Hrvatske premještanje tog frontalnog poremećaja osjetit će već u prvom dijelu noći, dok će na istok poremećaj stići nešto kasnije. To nije ništa neuobičajeno u ovim ljetnim mjesecima”, rekao je za Index dežurni prognostičar u DHMZ-u.

Osim sjevernog i sjeverozapadnog dijela zemlje, premještanje frontalnog poremećaja mogla bi “osjetiti” i Istra i sjeverni dio Jadrana.

Sutra osvježenje i pretežno sunčano

Frontalni poremećaj donosi hladniji i vlažniji zrak pa će sutra biti osjetno hladnije nego posljednjih dana.

Očekuje nas pretežno sunčano vrijeme, no u jutarnjim satima je moguć još poneki lokalni pljusak u Slavoniji i Baranji ili Lici.

Na moru sutra bura

U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverni i sjevernoistočni vjetar. Na moru će se tijekom dana razviti umjerena do jaka, ponegdje i olujna bura. U prvo vrijeme na sjevernom Jadranu i podno Velebita, kasnije će se raširiti i na ostatak priobalja.

Na Jadranu će sutra temperatura dosegnuti najviše 30 stupnjeva, dok će u unutrašnjosti biti znatno svježije i temperature tijekom dana mogle bi biti između 25 i 30 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...