Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Čitateljima, slušateljima i gledateljima Antene Zadar čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Na ovaj dan prije 22 godine hrabrom borbom naših branitelja kraju je primaknut krvavi sukob u kojemu su zabilježena nebrojena stradanja hrvatskih državljana. Na našu mladu državu izvedena je 1991. agresija potpomognuta lokalnim pobunjeničkim pokretom u okviru kriminalne paradržave nazvane “Republika Srpska Krajina”, a 1995. godine njeni najsnažniji elementi razmontirani su vrhunski isplaniranom te besprijekorno izvedenom vojno redarstvenom akcijom “Oluja” koja služi na čast i ponos svakom hrvatskom državljaninu. Otpor pobunjenih Srba nakon ukinuća “Krajine” sporadično se nastavlja sve do mirne reintegracije preostalog teritorija Slavonije i Baranje 1997./1998. godine kada je cjelokupni hrvatski teritorij postao jedna jedina, nedjeljiva teritorijalna jedinica.

Operacija “Oluja”, koja je dobrim dijelom vođena na području današnje Zadarske županije, potrajala je od 4. do 7. kolovoza 1995. godine te čini jedan od najblistavijih trenutaka Domovinskog rata. Danas se neki za tu operaciju žele ispričati agresoru, iako je izvedena uz minimum što civilnih što vojnih žrtava, ali u srcu svakoga hrvatskog državljanina koji voli svoju Domovinu ovoga, ali i drugih dana samo je jedna poruka – širiti istinu o Domovinskom ratu, istinu o herojima toga rata, veličati junačku borbu što ljudi na bojišnici, što civila u pozadini i nikada, ali nikada zaboraviti.

Sretan vam još jednom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i  Dan hrvatskih branitelja, dan nakon kojega je sigurno bilo da neprijatelj više nikada neće moći našemu gradu raditi ono što je zabilježeno u videozapisu u nastavku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...