Direktor HTZ-a vjeruje da požari ne utječu negativno na turizam, a pozitivnim na sezonu smatra izostanak terorizma

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izjavio je u petak u Splitu kako požari u Hrvatskoj nemaju negativan utjecaj na turistički promet u našoj zemlji.

 – Nemamo negativnih informacija od gostiju o otkazivanju putničkih aranžmana, a nema ni negativnih komentara i konotacija, rekao je u Staničić nakon sastanka s Turističkim vijećem Splitsko-dalmatinske županije, pod predsjedanjem župana Blaženka Bobana.

Po Staničićevim riječima, Glavni ured HTZ-a spreman je, u suradnji s Ministarstvom turizma, dati svoj doprinos, ako bi došlo do negativnih reakcija turista nakon požara.

– Ono što je bitno je činjenica da je Hrvatska kao turistička zemlja sigurna i taj element je osnova turističkog razvoja, kazao je.

Zamoljen za komentar primjedbi po kojima je hrvatski turizam procvjetao zbog, kako se izrazio novinar, terorizma diljem Europe, Staničić je rekao kako na turističke rezultate utječe niz elemenata, da Hrvatska sada ima kvalitetniju turističku ponudu no prije pet ili deset godina te da u ovom trenutku ‘odolijeva izazovima i ima što ponuditi u odnosu na konkurenciju.’

– Sigurno da na turistički promet ima utjecaja i sigurnosna situacija, prije svega na južnom Mediteranu, ali ja se ne bih bavio našim konkurentima nego nam je važno da zadržimo pozitivne trendove i pozitivan turistički imidž koji Hrvatska ima u svijetu, istaknuo je.

Na upit kako komentira primjedbe da Hrvatska, zbog nedostatka kapaciteta nije spremna prihvatiti porast priljeva turista, Staničić je rekao kako postoji strategija razvoja turizma Hrvatske do 2020. godine.

– Pratimo projekte iz te strategije i već danas smo došli na određenu razinu koju strategija određuje u svojim projektima, rekao je.

Pri tomu je kao ključne aktivnosti koje će Glavni ured HTZ-a provoditi u budućem razdoblju naveo aktivnosti usmjerene povećanju turističkog prometa u predsezoni i posezoni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...