Jones se predomislio: “Ne bojim se, mislim da ću prihvatiti borbu s Miočićem”

JON JONES, koji je proteklog vikenda vratio pojas UFC prvaka pobjedom protiv Daniela Cormiera, počeo je ozbiljno razmišljati o teškoj kategoriji te traži borbu koja bi zaintrigirala fanove. Nažalost po teškaškog prvaka, Jones ne smatra kako je Stipe Miočić borac protiv kojega bi to mogao pružiti, piše Index sport.

Još prije nego je upao u probleme koji su mu usporili karijeru, Jones je ozbiljno govorio o odlasku među teškaše, gdje mnogi smatraju da mu je mjesto (iako nikada nije imao problema s prolaskom na vaganju). Spominjalo se da bi ga bilo zanimljivo vidjeti među najjačim momcima, no onda je to malo palo u zaborav. Ipak, Jones je sad ponovno prvak, a prozivanjem Brocka Lesnara je otkrio što su njegovi planovi za bližu budućnost.

On je to otvoreno i priznao, ali je automatski trebao odgovoriti na pitanje ima li se ambiciju u skoroj budućnosti okušati protiv teškaškog prvaka, Stipe Miočića.

“Mislim kako ću prihvatiti teškašku borbu za koju ćemo moj tim i ja smatrati kako je savršena borba za mene. Stipe Miočić u ovom trenutku izgleda ekstremno impresivno. Kada imate velikog impresivnog i ekstremnog talentiranog momka i manjeg impresivnog i ekstremnog talentiranog momka, automatski je jako puno stvari na njegovoj strani. No, istovremeno se ne bojim nikoga. Ono što mi je problem je činjenica da je Stipe relativno nepoznat široj publici i zbog toga ne bi bio pravi superfight kakav tražim. Pasionirani MMA fanovi bi bili nevjerojatno uzbuđeni oko toga, no osim njih nikoga ne bi bilo briga za tu borbu”, objasnio je Jones zašto trenutno borba protiv Miočića nije u njegovim planovima.

Osim tog odlaska među teškaše, za Jonesa postoji opcija instantne obrane titule koju je vratio u svoje vlasništvo. Tu postoje dvije opcije. Jedna je revanš protiv Alexandera Gustafssona, borca koji je došao najbliže tome da ga savlada, dok je druga prihvaćanje izazove Volkana Oezdemira, koji je u samo pet mjeseci došao do pozicije izazivača, a da je prije toga bio gotovo potpuno nepoznati borac Titan FC promocije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...