Odmor u Zadru košta oko 4600 kuna, a evo koja je cijena drugdje u Hrvatskoj i vani

Hrvatska puna života – tako se najbolje opisuje najudarniji tjedan sezone. Europa odmara na Jadranu!

Slobodnih kreveta u Puli gotovo da i nema, pa nije niti za čuditi da su i cijene visoke, pišu Vijesti.hr

– U ovom trenutku cijena jedne regularne sobe na bazi polupansiona dostiže skoro pa 200 eura na dan za dvije osobe. Međutim, u startu sezone ta cijena je 70 ili 80 eura. Danas svi hotelijeri mogu bildati cijene, to znači da ovisno o potražnji može biti viša ili niža, objašnjava direktorica prodaje i marketina Arena hospitality grupe Manuela Kraljević.

Ništa jeftinije nije ni na ostatku Jadrana. Šest noćenja u hotelu s tri zvijezdice u Zadru košta 4600 kuna, u Makarskoj 4157 kuna, dok ćete u Šibeniku samo za jednu noć izdvojiti 240 eura.

Hrvatima je Jadran prvi izbor, no izvan granica postoje i jeftiniji aranžmani. Šest dana Istanbula nudi se već za 366 eura. Cijena odmora u Maroku varira ovisno o broju noćenja. Tunis se kreće od 1500 do maksimalno 2700 kuna tjedno. Grčka i Malta apsolutni su hit, charteri za Kretu su rasprodani.

– Radi se o tome da su cijene za Mediteran izuzetno povoljne. Cijena za hotel 2 zvijezdice, noćenje s doručkom kreće se od 1990 kn plus taksa, otkriva izvršni direktor prodaje u Atlas turističkoj agenciji Ivan Rukavina.

Tjedana dana u hotelu s 3 zvijezdice na Kreti skuplje je 300 kuna nego isto toliko na otoku Ugljanu.

– To je možda teško uspoređivati. Vi imate u Hrvatskoj diverzificiranu ponudu i od veoma jeftinih smještaja do ekskluzivnih hotela s pet zvjezdica, vila koje su jako skupe. Teško je to usporedti, međutim, Hrvatska se ne smatra skupom destinacijom pa se ne moramo brinuti, kaže predsjednik Udruge putničkih agencija Hrvatske Boris Žgomba.

Strancima Hrvatska nije skupa, a postane li domaćima još skuplja uvijek se mogu okrenuti drugim jeftinijim destinacijama.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...