Sinoć je nevrijeme pogodilo Istru, a danas slične nepogode i kod nas; U Velebitskom kanalu očekuju se snažni udari bure!

Državni hidrometeorološki zavod za nedjelju prognozira pretežno oblačno mjestimice uz kišu u prvom dijelu dana, a na Jadranu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Od sredine dana prestanak oborina i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu i u zapadnim predjelima, javlja tportal.

Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu jaka i ponegdje olujna bura, samo na krajnjem južnom dijelu još umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 19 do 23, a na Jadranu od 26 do 31 °C.

Prema izvješću Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a,  na sjevernom i srednjem Jadranu, a od kraja dana i na južnom, očekuju se mjestimični udari bure 35-50, u Velebitskom kanalu i do 60 čvorova. Nevere, prvo na sjevernom i srednjem, a navečer i u noći na južnom Jadranu.

HAK u 8.16 sati javlja da kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera (A1) nema dužih čekanja.

Zbog vjetra, na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i prolaza Vučipolje gdje se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te Paški most i Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku otvoreni su za sve skupine vozila. Svi trajekti plove prema redu plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...