Evo što je odlučeno na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Nina

Dana 05. rujna 2017. godine s početkom u 18,00 sati  u Gradskoj vijećnici Grada održana je 3. sjednica Vijeća Grada Nina. Na sjednici kojom je predsjedavao gospodin Marko Burela, predsjednik Gradskog vijeća, nazočilo je 12 od 13 vijećnika, na kojoj se po utvrđivanju kvoruma  jednoglasno prihvatio dnevni red s prijedlozima sljedećih odluka:

Dnevni red:

1.      Donošenje odluke o prihvaćanju zapisnika s 2. sjednice Gradskog vijeća

2.      Donošenje odluke o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Nina

3.      Donošenje odluke o imenovanju članova izbornog povjerenstva za provedbu izbora za mjesne odbore

4.      Donošenje odluke o raspisivanju natječaja za prodaju suvlasničkog dijela čest. zem. 382 k.o. Poljica-Brig

5.      Donošenje odluke o zahtjevu Zvonka Stulića za otkup/zamjenu dijela čest. zem. 640 k.o. Nin-Zaton

6.      Donošenje odluke o zamjeni nekretnina Grad Nin – Ivan Grbić

7.      Donošenje odluke o zahtjevu tvrtke MARKO USLUGE d.o.o. za otkup dijela čest. zem. 2134 k.o. Nin-Zaton

8.      Donošenje odluke o imenovanju članova Povjerenstva za Statut, poslovnik i normativnu djelatnost

9.      Donošenje odluke o imenovanju članova Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja

10.  Donošenje odluke o imenovanju članova Povjerenstva za provedbu natječaja za prodaju nekretnina

11.  Donošenje odluke o izmjenama i dopunama UPU Podvornice

12.  Donošenje zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Morska Vila

13.  Donošenje zaključka o plaćanju poreza na promet nekretnina

14.  Donošenje odluke o zahtjevu Joanne Škibola Ramirez za otkup dijela čest.zem. 2172 k.o. Nin-Zaton

15.  Razno

 

Nakon jednoglasnog prihvaćanja predloženog dnevnog reda te usvajanja zapisnika s 2. Sjednice, Gradsko vijeće Grada Nina jednoglasno je donijelo i odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora  Grbe, Nin, Ninski Stanovi, Poljica Brig,  Zaton i Žerava, čime je prestao mandat svih dosadašnjih članova Vijeća mjesnih odbora. Dan provedbe izbora za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Nina bit će 8. listopada 2017. godine.

Nastavno na odluku o raspisivanju izbora za Vijeća mjesnih odbora, Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo odluku o imenovanju članova izbornog Povjerenstva za provedbu izbora za mjesne odbora u sljedećem sastavu:

 

Željko Radošević – predsjednik

Jozo Mustać – član

Josipa Vidaić – član

Krešimir Laštro – zamjenik predsjednika

Ivona Stulić Sipina – zamjenik člana

Marijana Ramov – zamjenik člana

 

Prelazeći na 4. točku dnevnog reda Gradsko vijeće je na temelju prethodne suglasnosti Vijeća Mjesnog odbora Poljica Brig jednoglasno donijelo odluku o raspisivanju natječaja za prodaju suvlasničkog dijela čest. zem. 382 k.o. Poljica Brig u površini od 491 m2, u omjeru 491/1519 dijela te istom odlukom ovlastilo stručne službe i gradonačelnika za provedbu natječaja i potpisivanje ugovora o prodaji s najpovoljnijim ponuditeljem.

U nastavku Sjednice jednoglasno je donesena i odluka o prihvaćaju zahtjeva Zvonka Stulića za otkup/zamjenu dijela čest.zem. 640  k.o. Nin-Zaton. U svrhu realizacije navedenog postupka potrebno je pokrenuti postupak izrade parcelacijskog elaborata cijepanja čest.zem. 640 k.o. Nin-Zaton te postupak utvrđivanja vrijednosti nekretnine koja će biti predmet prodaje a Podnositelj zahtjeva bit će obvezan snositi troškove izrade parcelacijskog elaborata.

Jednoglasno su donesene i odluke  Gradskog vijeća o zamjeni nekretnina između Grada Nina i Ivana Grbića kao i odluka o zahtjevu tvrtke „MARKO USLUGE“ za otkup dijela čestice zemlje 2134 k.o. Nin-Zaton.

Na dnevnom redu našli su se i prijedlozi Povjerenstva za izbor i imenovanje koje je na sjednici održanoj 5. rujna 2017. utvrdilo imenovanja za Povjerenstvo za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, članove vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja kao i Povjerenstva za provedbu natječaja za prodaju nekretnina.

 

U  Povjerenstvo za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost imenuju se:

1.      Goran Utković, predsjednik

2.      Aldo Zekanović, član

3.      Nikolina Liverić, član

Odluka je prihvaćena sa 7 glasova ZA, 4 PROTIV i 1 SUZDRŽAN.

 

U Povjerenstvo za dodjelu koncesijskih odobrenja imenuju se:

1.      Goran Utković, predsjednik

2.      Aldo Zekanović, član

3.      Ines Jakovčević, član

Odluka je prihvaćena sa 7 glasova ZA, 5 PROTIV

 

U povjerenstvo za provedbu natječaja za prodaju nekretnina imenuju se:

1.      Nikolina Liverić, predsjednica,

2.      Marko Burela, član

3.      Vesna Jasna Relja, član

Odluka je donesena sa 7 glasova ZA, 3 PROTIV i 2 SUZDRŽANA.

 

Gradsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku o pokretanju postupka na izradi Izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja stambene zone „Podvornice“

U točci dnevnog reda za donošenje zaključka o plaćanju poreza na promet nekretninama, gradonačelnik Emil Ćurko iznio je prijedlog da se u slučajevima kada je razlika vrijednosti nekretnine koju Grad prima u zamjenu veća ili jednaka od iznosa poreza koju bi trebala platiti druga ugovorna strana s kojom grad zaključuje ugovor o zamjeni nekretnina, Grad preuzme obvezu plaćanja poreza u iznosu od 4%.

Navedeni prijedlog gradonačelnika pozdravljen je od strane svih vijećnika te jednoglasno prihvaćen.

Jednoglasno je prihvaćena i posljednja točka dnevnog reda zahtjevu Joanne Škibola Ramirez za otkup dijela čest.zem. 2172 k.o. Nin-Zaton.

Na kraju sjednice gradskog Vijeća, nakon završenih rasprava po svim točkama dnevnog reda te njihovim izglasavanjem, predsjedavajući Marko Burela pozvao je vijećnike na postavljanje vijećničkih pitanja gdje se pod točkom razno raspravljalo o aktualnim događanjima problemima, nakon kojih je 3. sjednica gradskog Vijeća sa svojim radom završila u 19,15 sat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...