Na relaciji Zadar-Knin vozač autobusa pijan ludovao po cesti pa fizički napao policajca

Državno odvjetništvo zatražilo je pritvor za pijanog vozača autobusa (52) kojem je u nedjelju u Žagroviću kraj Knina usred dana izmjerena koncentracija alkohola u krvi od čak 3,16 promila.

Podsjetimo, u nedjelju u 12.10 sati policajci su u Žagroviću kraj Knina zaustavili autobus Volvo koji je prometovao na liniji Zadar – Knin.  No, imali su velikih poteškoća u postupanju – pijani šofer ih je fizički napao i prijetio. Strpali su ga u ćeliju policijske postaje u Kninu da bi otrijezno, a onda razgovarali s njim, pišu 24sata.

Po završenom kriminalističkom istraživanju vozač je priveden Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku gdje je utvrđeno da je počinio kaznena djela obijesne vožnje, napada na službenu osobu i prijetnje te je od suca istrage zatraženo određivanje pritvora zbog mogućeg ponavljanja djela.

– Osnovano se sumnja da je u takvom stanju nekoliko puta iz svoje prometne trake prelazio autobusom u suprotnu prometnu traku i vraćao se natrag, a kad su putnici u tom autobusu to vidjeli i počeli vrištati te tražiti da zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, i nakon toga zatražili i pomoć službe 112, osumnjičenik je konačno nakon dva kilometra takve vožnje zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici su izašli iz autobusa, a uslijed ovakve vožnje četvero je putnika doživjelo akutni stres – navodi DORH.

Odvjetništvo ga tereti i da je u prostorijama Policijske postaje Knin pitao policajca koliko treba platiti da se sve odmah riješi i je li dovoljno 500,00 kuna. No, kad mu je ovaj odgovorio da ne može platiti, već da mora pred suca, pokušao ga je udariti šakom u glavu.

Policajac je eskivirao direktan udarac, ali ga je primio u prsa, čime je ozlijeđen (kontuzija lijeve strane prsnog koša). Još ga je nekoliko puta bezuspješno pokušao udariti i vrijeđao ga. Zaprijetio je policajcu da ga je dobro zapamtio te da će ga naći i ubiti kad-tad. Prestao je s napadima tek kad su ga vezali lisicama.

Iz Croatia Busa se nisu očitovali o ponašanju svog vozača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...