ruby

Nakon 80 godina, uz mliječnu, čokoladnu i bijelu stvoren četvrti tip čokolade

Arhiva/ZARAPIX

Jedna tvrtka koja proizvodi čokoladu tvrdi kako je stvorila novi, četvrti tip čokolade nakon mliječne, tamne i bijele. Prvi tip u 80 godina, piše N1.

Švicarski čokoladni div Barry Callebaut tvrdi da je koristio ruby kakao kako bi stvorio čokoladu s okusom voćnih bobica.

Nova čokolada, nazvana Ruby po karakterističnoj crvenoj boji, tek je četvrta vrsta čokolade ikad napravljena. Posljednja je bila bijela, 1930-ih.

U tvrtki vjeruju kako će biti hit među “čokoholičarima” i milenijalcima.

“Daje jedno potpuno novo iskustvo okusa koje nije ni gorko, ni mliječno, ni slatko”, rekli su njezini tvorci.

“Ruby čokolada je potpuno drugačija i pametna. Osvježavajuća je i ima laganu, kremastu teksturu”, kazao je tvorac biblije čokolade Angus Kennedy.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar