Nakon 80 godina, uz mliječnu, čokoladnu i bijelu stvoren četvrti tip čokolade

Jedna tvrtka koja proizvodi čokoladu tvrdi kako je stvorila novi, četvrti tip čokolade nakon mliječne, tamne i bijele. Prvi tip u 80 godina, piše N1.

Švicarski čokoladni div Barry Callebaut tvrdi da je koristio ruby kakao kako bi stvorio čokoladu s okusom voćnih bobica.

Nova čokolada, nazvana Ruby po karakterističnoj crvenoj boji, tek je četvrta vrsta čokolade ikad napravljena. Posljednja je bila bijela, 1930-ih.

U tvrtki vjeruju kako će biti hit među “čokoholičarima” i milenijalcima.

“Daje jedno potpuno novo iskustvo okusa koje nije ni gorko, ni mliječno, ni slatko”, rekli su njezini tvorci.

“Ruby čokolada je potpuno drugačija i pametna. Osvježavajuća je i ima laganu, kremastu teksturu”, kazao je tvorac biblije čokolade Angus Kennedy.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...