Šeks o Vučiću: “Što će nama jedan četnik nešto propisivati?”

Vladimir Šeks burno je reagirao na Vučićeve izjave nakon tribine Hrvatskog generalskog zbora. Na pitanje novinarke Nove TV Josipe Krajinović za kratki komentar vezan uz zakon o pravima branitelja Šeks je odgovorio.

– Pa što će nama jedan četnik nešto propisivati?, javlja Dnevnik.

– Ovo nije pitanje odnosa u vladajućoj koaliciji, ovo nije pitanje odnosa između hrvatskog naroda i nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Ovo je pitanje poštivanja Ustava Republike Hrvatske i pravne države jer je to temelj. Bez poštivanja Ustava, bez poštivanja pravne države nema ni napretka, komentirao je Davor Ivo Stier.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju jer će se onda u Srbiji donijeti još 500 zakona o tome šta je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji.

– To je za nas neprihvatljivo. Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele. Ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem šta ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti, rekao je Vučić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...