Video prilog Al Jazzere o mogućem dolasku internetske kompanije Alibaba u Zadar

Da predstavnici kineske internetske kompanije Alibaba razmatraju područje Zadra kao lokaciju za gradnju velikog distribucijskog centra kojim bi pokrivali područje cijele Europe te da su razgovarali s predstavnicima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, gdje su im prezentirane pogodnosti za investitore, doznali smo još protekle zime.

Prvenstveno zbog iznimno dobre prometne povezanosti, Alibabu zanima prostor zadarske poslovne zone Crno, no osim ulaganja u našoj zemlji u igri su još i Mađarska i Srbija, pisali su domaći mediji.

Po pisanju Jutarnjeg lista, Kinezi još uvijek važu gdje će graditi distribucijski centar za cijelu Europu. Zadarska poslovna zona Crno, pretpostavlja se, odgovarala bi kineskom investitoru zbog kvalitetne prometne povezanosti: uz morsku luku, nedaleko je i zračna luka, do Zadra vodi suvremena autocesta, a mogu se koristiti i uslugama željezničkog prometa.

O mogućnosti spomenutog ulaganja, video prilog napravila je Al Jazeera.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...