Virski boćar Ante Nemarić nakon dramatičnog finala osvojio srebro

Senzacionalni prvak Hrvatske u boćarskoj disciplini krug od prije dvije godine, Ninjanin Ivan Medić, sinoć je treći put uzastopno osvojio zlatnu medalju u krugu na završnici županijskog kupa! Sva tri puta srebro su uzeli virski boćari, nakon Darka Bašića i Luke Buterina to je uspjelo i najmlađem 18-godišnjem Anti Nemariću. Ono što mu nije uspjelo svelo se na posljednju boću u meču: kod 16-16 gađao je za pobjedu, ali je promašio i finale je otišlo u produžetak. Odigrale su se dodatne dvije ruke u kojima je presudio jedan Medićev biberon. Dva puta je u meču ostao kratak za milimetar, treći je bio – sretan. Donio je Ninjaninu dva punta razlike koje je sačuvao do kraja produžetka.

– Moram priznati da nije neki poseban osjećaj, valjda zato što sam već ranije osvajao naslove, kazao nam je Medić odmah nakon dramatičnog finala. Treće zlato u kolekciji ninskog boćara, a treći put će i na završnicu Prvenstva Hrvatske u krugu. Jednom zlatni, drugi put tek osmi. Treći?

– Nadam se kako ću biti bolji od osmog mjesta, zaključio je priču sa završnog turnira odigranog na zadarskoj Brodarici. Nemarić? Najkraće rečeno – utučen i neutješan. Sve je imao u svojim rukama u meču koji je svakom novom rukom obojici boćara nudio prigode za pobjedu, no nakon niza preokreta virski boćarski wunderkind ispustio je šansu utakmice. Umjesto groma i grmljavine u posljednjem izbačaju, vidjeli smo light jogurt s 0.0 posto mliječne masti.

– Srebro? Nije neka utjeha, kazao je Nemarić svjestan kako bi priča za njega bila sretnija da je u finalu kojim slučajem pregažen od U-23 reprezentativca Medića. Ovako, teže je pao poraz za dlaku i s neiskorištenom prilikom za pobjedom.

– Sve je to dobra škola. Ante je naš najmlađi igrač, prokomentirao je predsjednik virskih Bluzera Darko Bašić situaciju iz finalnog meča. Zaista, Nemariću je ovo prvo seniorsko finale, prva medalja u srazu s „odraslima“ i četiri uzastopne pobjede do finala, pa objektivno ima više razloga za slavlje nego za tugu. Emocije i gorčina poraza ionako će nestati za dan-dva.

Brončane medalje pripale su Danijelu Gavranu iz „Ruplja“ i Ivanku Komadini iz vlašićkog „Hajduka“, poraženima iz polufinala, a u njihovoj međusobnoj utakmici pobijedio je Gavran 20-13. Drugi virski boćar Igor Vučetić zapeo je još u četvrtfinalu upisavši uvjerljivi poraz od Gavrana 17-26.

Finale Županijskog prvenstva, disciplina krug

IVAN MEDIĆ (BK Grgur Ninski) – Ante Nemarić (BK Vir) 20-19, 16-16.

Zadar. Boćalište na Brodarici. Gledatelja: 30. Predstavnik Boćarskog saveza Zadarske županije: Željko Sabalić (Zadar).

 

Ivan Medić: valjanje: 9/18 (50 posto), izbijanje: 9/18 (50 posto). Ukupno: 18/36 (50 posto).

Ante Nemarić: valjanje 8/18 (44.4 posto), izbijanje 11/18 (61.1 posto). Ukupno: 19/36 (52.8 posto).

 

PRVA RUKA: 2-2.

Nemarić otvara finale s dva promašena izbijanja, Medić zaključuje prvu ruku također s dva promašaja iz valjanja. Nervoznih 2-2.

Druga ruka: 5-5.

Medić kod 5-5 pokušava izbiti bulin za dva punta, ali promašuje. Neizvjesno je s dosta grešaka, obojica u ranoj fazi imaju tek po 62.5 posto uspješnosti. Do kraja će biti još slabije.

TREĆA RUKA: 8-8.

Ovog puta Nemarić pokušava preuzeti vodstvo, ali promašuje izbijanje. Medić s druge strane ne uspijeva zavaljati biberon, milimetri su u pitanju. Neizvjesno je, 8-8.

Četvrta ruka: 12-10.

Nemarić otvara i zatvara četvrtu ruku s neuspješnim valjanjima, dok Medić pogađa bulin za prvo veće vodstvo – 12-10.

Peta ruka: 13-10.

Nevjerojatna ruka sa sedam promašaja; Nemarić promašuje sva četiri valjanja, ili pet u nizu računajući prethodnu ruku, dok je Medić jednom precizan u izbijanju. Velikih 13-10 za susret koji obiluje promašajima.

ŠESTA RUKA: 13-13.

Veliki povratak Nemarića koji je izbijao za potpuni preokret, ali je ruku završio sa 13-13. Medić je uzvratio s četiri uzastopna promašaja valjanja. Uz dva promašaja izbijanja iz pete ruke, prikupio je ukupno šest pokušaja u prazno.

SEDMA RUKA: 14-14.

Virski boćar samo jednom uspješno valja, pa Medić s dvije boće u ruci stavlja bulin kod 14-14, ali oba puta ne uspijeva.

Osma ruka: 16-16.

Posljednju ruku Medić otvara dobrim valjanjem, dok Nemarić tek iz drugog pokušaja poravnava na 15-15. Ninjanin dva puta promašuje, tek s posljednjom boćom prelazi u vodstvo 16-15, i onda – drama! Nemarić ima dvije boće za pobjedu. Pogađa iz prvog pokušaja, 16-16, i hvata zrak za posljednju boću u susretu. Zlato ili produžetak? Promašaj, ostalo je 16-16.

PRODUŽETAK: 20-19.

Obojica osvajaju punat nakon izmjene valjanja i izbijanja, a onda trenutak odluke! Ninski šampion iz treće situacije biberonom osvaja dva punta, dok Nemarić promašuje – rezultat je 19-17 za Medića. Nemarić smanjuje na 18-19, ali Medić uspješno izbija za 20-18. Posljednjom boćom Nemarić ne uspijeva osvojiti dva punta, sve je gotovo. 20-19 za Medića!

 

REZULTATI ZAVRŠNICE

Finale: Ivan Medić (BK Grgur Ninski) – Ante Nemarić (BK Vir ) 20-19, 16-16.

Za treće mjesto: Danijel Gavran (BK Rupalj) – Ivanko Komadina (BK Hajduk Vlašići) 20-13.

Polufinale: Ivan Medić (BK Grgur Ninski) – Danijel Gavran (BK Rupalj) 24-22. Ante Nemarić (BK Vir ) – Ivanko Komadina (BK Hajduk Vlašići) 22-19.

Četvrtfinale: Ivan Medić (BK Grgur Ninski) – Joso Šimičević (BK Veteran Zadar) 17-15. Ivanko Komadina (BK Hajduk Vlašići) – Marinko Klanac (BK Crvene kuće Zadar) 24-21. Ante Nemarić (BK Vir ) – Šime Škopinić (BK Brodarica Zadar) 24-21. Danijel Gavran (BK Rupalj) – Igor Vučetić (BK Vir) 26-17.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...