Brankica Stanić predstavila svoj roman u Zadru

U organizaciji Udruge za kulturu “MareArtis” Zadar, u Gradskoj straži ove srijede predstavljen je roman “Putevima svitanja”, autorice Brankice Stanić.

Ovom prigodom,predsjednica Udruge, Nikolina Mojić u  pozdravnoj se riječi uz najavu autorice, posebno zahvalila Narodnom muzeju Zadar i ravnateljici Renati Peroš na ustupljenom prostoru u kojem se te večeri okupio veliki broj posjetitelja i ljubitelja pisane riječi.

Kroz Brankičine dijelove romana, neposredno i zanimljivo vodila  je sve nazočne,moderatorica Marina Čalić Polegubić.

U opuštenoj atmosferi i fantastičnoj interakciji s publikom koja se uključivala u dijalog s autoricom i moderatoricom večeri,roman je zasigurno pronašao put do čitatelja.

Dijelove romana, svojom iskusnom interpretacijom čitala je zadarska pjesnikinja i recitatorica Nikolina Mojić, ujedno i predsjednica Udruge koja je priredila ovu promociju.

Osim same radnje romana koji donosi priču o fotografkinji Tini koja odlučuje odbaciti koncept “sreće” kakav su joj nametnuli drugu i zakoračiti u nepoznato-Tina napušta zaručnika,Hrvatsku,napušta sve što je poznavala, te se upušta u borbu s vlastitim strahovima.

Od autorice Brankice Stanić,doznaje se kako nije riječ o autobiografskom romanu, ali da ima elemenata iz njenog života,poput odlaska u Irsku koji u njoj i budi taj poriv o samospoznaji,te znalački isprepliće živote glavnih likova, sijekući sadašnjost slikama prošlosti,te premješta radnju iz Hrvatske u Irsku.

Pri kraju službenog dijela programa,zanimljivom nagradnom igrom u kojoj su svi nazočni sudjelovali,Mirjana Majić osvaja nagradu-primjerak knjige sa Brankičinim potpisom.

U dobroj atmosferi raspoloženja,druženje se nastavilo uz domjenak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...