Smijemo li nositi mobitel u džepu?

Ako pripadate skupini tehno-skeptika koje zanima može li telefon u džepu zbilja ugroziti njihovo zdravlje, donosimo vam par blic savjeta koji će pomoći, piše Tportal.

Jedan od glavnih razloga zašto zadržati telefon u džepu opasnost je od ogrebotina i oštećenja. Ona su, naime, najčešća kada na smartfon slučajno sjednete.

Oštećenja potenciraju novčići i ključevi – najčešći uzročnici oštećenja ekrana. Najbolje rješenje u ovom je slučaju dobra košuljica za smartfon koja će vrlo vjerojatno uređaj zaštititi od manjih oštećenja. Ovisi o vašoj težini, doduše, hoće li joj to poći za rukom u slučaju kada na taj isti uređaj sjednete.

Poznato je da svi električni uređaji zrače. Smartfoni, načelno, zrače više, s obzirom na značajke poput Bluetootha ili Wi-Fija. Još nije poznato koliko ti izvori zračenja izravno utječu na zdravlje. Stručnjaci predlažu da uređaje držimo minimalno 15 milimetara dalje od tijela, što u principu znači da džepovi hlača nisu najzdravije mjesto za spremanje vašeg iPhonea ili Galaxyja.

Uostalom, svi smo čuli grozne priče o uređajima koji se odjednom pregriju i eksplodiraju.

U čemu da onda nosim smartfon?
Prvo zdravo rješenje za nošenje smartfona definitivno ne spada među oku ugodnije. Riječ je, naime, o nosaču za smartfone koji se monira na pojas hlača. Razlozi za korištenje? Uređaj će biti dovoljno udaljen od tijela, te će biti zaštićen od novčića i ključeva (osim ako i njih zbog nekog razloga odlučite spremiti u torbicu).

Alternativna opcija je držati uređaj u zaštitnoj košuljici i u torbi. Ovime ga, među ostalim, držite podalje od tijela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...