Tko vas više ne prati na Facebooku? Doznajte!

Našli ste se u usijanoj raspravi na najvećoj društvenoj mreži svijeta. Malo ste otišli predaleko i nekog ste obrisali s popisa prijatelja. No, što kad se to dogodi vama? Možete li doznati kad vas netko uklonio s popisa prijatelja na Facebooku?

Pa, možete ukoliko koristite Googleov web preglednik Chrome. Postoji proširenje (ekstenzija) Who Deleted Me koja će vam to reći. Funkcionira prilično jednostavno, piše tportal.hr.

Nakon što ju preuzmete u nju učitate svoj popis prijatelja (Friends list) kako bi dobila pregled tko je sve na njoj. Potom će provjeriti tko je sve na tom popisu svaki put kad ju aktivirate i obavijestiti vas je li bilo promjena.

Može to činiti i samostalno povremeno te pritom razlikovati one koji su vas skinuli s popisa prijatelja od onih koji više nisu aktivni na Facebooku.

Koga se briše s Facebooka i zašto?
Prema rezultatima istraživanja provedenog pri Sveučilištu Colorado, najčešće s tog popisa bivaju uklonjeni prijatelji iz srednje škole (obično zbog drukčijeg stava i prečeste objave nebitnih informacija), prijatelji prijatelja te s posla. Češće će osoba koja je izvorno poslala zahtjev za prijateljstvom biti uklonjenja.

U zadnje vrijeme u Google Playu i App Storeu sve je više aplikacija kao što je Who Deleted Me. Imajte na umu kako je riječ o aplikacijama koje u pravilu nisu službeno odobrene, pa stoga ni obvezne pridržavati se Facebookovih pravila i standarda o zaštiti privatnosti. Budite oprezni pri korištenju, piše Mental Floss.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...