Ukradeno čak tri milijarde Yahoo! korisničkih računa

Yahoo! je, kao uostalom i mnoge druge kompanije, prošao put od vladara interneta i sinonima za sve što je internet predstavljao do posrnulog diva čije su šanse za oporavak procijenjene kao minimalne. Posljednjih godinu, dvije, Yahoo! se uglavnom spominje ili kao predmet financijskih ekshibicija na tržištu, kompanija koja bezuspješno traži svjetlo na kraju tunela ili kao sigurnosno jedna od najranjivijih točaka na webu.

Nije nikakva tajna da je Yahoo! bio predmetom sigurnosnih propusta koji su dobili status nekih od najvećih ikada na webu…

Međutim, nakon što je Oath, u čijem je vlasništvu danas Yahoo!, a sve je u portfelju Verizona, objavio najnovije izvješće stvari su daleko gore nego što se to do sada činilo, iako je sve bilo ionako ekstremno loše. Naime, znalo se da je Yahoo! tijekom 2013 godine pretrpio žestok napad koji rezultirao curenjem korisničkih podataka, do sada se špekuliralo brojkom od milijardu korisničkih računa, što je samo po sebi – zastrašujuće. No, stvari su još daleko gore, otkriva najnovije izvješće Oatha, koje će sasvim sigurno otvoriti neka nova pitanja kada je u fokusu (ne)sigurnost Yahoo! korisničkih računa.

U vrijeme spomenutog napada iz kolovoza 2013., navodi se u izvješću, bili su kompromitirani – apsolutno svi korisnički računi na Yahoo! serverima!

Prevedeno u brojke, radi se o nevjerojatnih tri milijarde korisničkih računa, koliko ih je tada bilo aktivno na Yahoo! infrastrukturi. Ako kojim slučajem imate Yahoo! korisnički račun, ako ste ga imali tada, a niste promijenili lozinku, krajnje je vrijeme da to učinite, iako je Yahoo! uporno ponavljao kako nisu ukradene lozinke i ostali podaci, malo je teže povjerovati u to, piše Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...