Tornado na utakmici s Cibonom sakuplja donacije za teško bolesnog Antu

U četvrtak s početkom u 18 sati, u Krešin dom stiže najveći rival Cibona.

Ovaj derbi, najavljuju Tornadovci, neće biti samo obična utakmica.

Ona ima i humanitarni karakter. S obzirom da dolazi vrijeme darivanja odlučili smo se da pomognemo gospodinu Anti Ledenku i njegovoj majci kako bi im što više ulipšali nadolazeće blagdane. Upoznati s njihovom teškom životnom situacijom odlučili smo na svaki od ulaza na utakmici s Cibonom postaviti kutije u koje ćete moći donirati Vaš dobrovoljni prilog. Na samim ulazima i po dvorani tijekom utakmice će ići djevojke odjevene u Tornado majice te nositi kutije s donacijama.  Sav prihod od donacija na poluvremenu utakmice će predati predstavnici Tornada zajedno s košarkašima Zadra gospodinu Anti Ledenku koji će biti naš gost na toj utakmici. Zadranke i Zadrani pokažimo još jednom veliko Zadarsko srce i skupa ulipšajmo nekom nadolazeće blagdane.

Ukoliko nećete moći prisustvovati samoj utakmici, sudjelovati u ovoj akciji možete uplatom na broj računa Antine majke.

HR0623300033259039254 (Marija Ledenko)
Splitska banka

Antinu tešku životnu priču pratimo od početka. Ovom 30-godišnjaku iz Vukšića odumiru pluća, ima srčanu i dvije crijevne bolesti.

Ante je radio u šibenskom TLM-u. Iako su ove godine neki radnici vraćeni na posao u posrnulu firmu, Ledenka zbog bolesti ne žele. I to su mu jasno kazali.

On i majka žive s 1500 kuna mjesečno. Ove godine nisu uspjeli kupiti niti drva. Dug za struju popeo im se na 2 tisuće kuna. Kada podmire egzistencijalne potrebe, Anti ne ostaje novac za liječenje i lijekove.

– Moram dva puta mjesečno ici u KBC Zagreb i na Jordanovac. Imam Kronovu bolest i fibrozu pluća (odumiranje pluća), srčanu miokardiopatiju i celijakiju. Pijem dnevno 24 tablete, dajem sam sebi injekcije. Uza sve, za moju je bolest predviđena posebna hrana i vitamini, kazao nam je Ledenko u zadnjem razgovoru.

Cijelu priču pročitajte ovdje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...