SAJAM ZDRAVE HRANE, TRADICIJSKIH PROIZVODA I SUVENIRA

„Dani sunca“ i Štand dobre volje na Narodnom trgu 11. – 16. prosinca

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U sklopu manifestacije „Advent u Zadru“ na Narodnom trgu održat će se Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira „Dani sunca“. Sajam u organizaciji udruge „Eko-Zadar“ održavat će se od 11. do 16. prosinca, a u sklopu sajma pet će udruga provesti svoje dobrotvorne aktivnosti na Štandu dobre volje.

Ovo je četrdeset i šesto izdanje „Dana sunca“ pod motom „Živjeti dobro“. Radno vrijeme sajma koji se održava uz potporu Grada Zadra je od 8 do 20 sati, a predstavit će se ukupno deset sudionika od kojih prvi put dvoje proizvođača iz Slavonskog Broda. Riječ je o proizvođačima meda OPG-u Slavica Veber i OPG-u “Vrljić” koji uz med donosi i ljekovito bilje te proizvode od ljekovitog bilja. Na „Danima sunca“ sudjelovat će troje proizvođača prirodne kozmetike; PTO Nekić iz Biograda na Moru, OPG Ivana Dežmalj iz Posedarja i OPG Mare Kuljerić iz Silbe, dok će se Kamen dizajn iz Preka predstaviti s uporabnim predmetima, suvenirima i nakitom od bračkog kamena. Suhe smokve i delicije od suhih smokava ponudit će OPG Eugen Novaković iz Posedarja, a proizvode od bobičastog voća Bokun d.o.o. iz Splita, dok će se slane i slatke delicije naći kod proizvođača Drmić j.d.o.o. Na njihovom će štandu gostovati Hrvatska udruga kolekcionara u čije će ime Drago Drmić predstaviti etno antikvitete i uporabne predmete.

Na „Štandu dobre volje“ sudjelovat će Liga protiv raka Zadar koja će 11. i 12. prosinca organizirati podjelu sadnica maslina, Udruga za autizam Zadar čiji će volonteri od 11. do 14. prosinca izložiti rukotvorine koje su na radionicama izradili članovi udruge pod vodstvom radnih terapeuta i likovnog terapeuta, kao i Udruga osoba oštećena sluha Zadar koja će svoje djelovanje predstaviti uz pomoć razglednica Zadra 11. prosinca od 9:00 do 12:00, te Udruga odgajatelja Maraške koja će se predstavljati 11., 12., 13. i 15. prosinca. Udruga Maraške donirat će, uz pomoć svojih proizvoda od recikliranog materijala, Dječji vrtić „Morska vila“ u Ninu koji je stradao u poplavi. Zadnjeg sajmenog dana 16. prosinca na „Štandu dobre volje“ biti će Humanitarna udruga Marijini obroci Hrvatska, a njihovi će volonteri nuditi majice, kalendare, čestitke i rukotvorine kako bi prikupili novac za donacije za školske obroke.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar