Klapa Cambi oduševila koncertom na Silbi, fešta se večeras nastavlja uz slavonske tamburaše Iločke bekrije!

Ni kiša nije sinoć mogla spriječiti da klapa Cambi Split na glavnoj pozornici manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“ održi koncert koji će Silba još dugo pamtiti!

Unatoč olujnom jugu i kiši, do početka koncerta popularne klape Cambi vrijeme se popravilo, a vrhunski vokalisti zapjevali su iz sveg glasa svoje ponajveće hitove, ali i sjajne obrade svjetskih hitova. Koncert klape Cambi koja je prvi put pjevala na otoku Silba svojevrsna je glazbena kruna ovogodišnje „Božićne čarolije na Silbi“ koja traje još do 1. siječnja 2018.

Na Silbu su jučer organizirano stigle i grupe turista iz Slovenije, koji su također uživali u koncertu, a s njima je stigao i veliki ljubitelj Silbe, Slovenac Peter Hawlina, ekonomist i osnivač Slovenskog rodoslovnog društva. Za Silbu ga veže velika ljubav koja ga je navela da izradi rodoslov kapetana Marinića koji je dao izgraditi znamenitu Toretu!

Mi volimo Silbu tijekom cijele godine, a ne samo tijekom sezone! Silba je već dugo naš drugi dom!“ oduševljeno je naglasio Hawlina koji će 30. prosinca u okviru manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“ održati radionicu o povijesti Torete. Na Silbi smo sinoć zatekli i Dietmara i Sonju iz Klagnfurta, koji su prvi put na Silbi. „Nikada prije nisam slušao klapsku pjesmu, a večeras se osjećam posebno počašćenim što ove vrhunske pjevače slušam u ovako lijepom ambijentu“, komentirao je Austrijanac Dietmar koncert klape Cambi.

Uz klapu Cambi, guštalo se i pjevalo do sitnih sati, a večeras se na Silbi sprema novi glazbeni spektakl – „Večer Slavonije na Silbi“, sa središnjim koncertom tamburaša iz Iloka – Iločke bekrije! Naravno, kao što je sinoć slušao i bodrio klapu Cambi, večeras će se također i slavonskoj fešti pridružiti i novoizabrani Silbenski kralj!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...