Libretići objavili novi božićni videospot, a solisti osvojili vrijedne nagrade na “Čarobnoj fruli”

U Glazbenom studiju LIBRETO čini se da nikada nema predaha – tamo se neprestano “kuhaju” nove glazbene ideje i izranjaju nove skladbe, koreografije, snimke, spotovi….Tako je bilo i sada – “svjetlo dana” ugledao je novi glazbeni spot za skladbu SANJAJTE, snimljen na zagrebačkom Gornjem gradu za program Dječje televizije, a prikazivat će se će se na mnogim tv postajama (CMC, RTL kockica, Jabuka tv, Klasik tv…). Skladba SANJAJTE zapravo je nastala za potrebe jedne dramsko – plesne predstave PU Gesta, stoga je ova snimka svima dobro poznatih LIBRETIĆA suradnja s Nenom Jurišić, plesačicom, koreografkinjom te plesnom pedagogijom te njezinim GESTICAMA.

Tekst za istu potpisuje Nena Jurišić, glazbu Renato Babić, koji je ujedno i oblikovatelj aranžmana, a LIBRETICE svih dobnih skupina (NAJMLAĐA, SREDNJA I STARIJA GRUPA) su je otpjevale zaista divno i upečatljivo, u novom outfitu za koji je zaslužna gđa Marijana Jerić.
Istodobno s objavom novoga spota za LIBRETIĆE, tri su solistice iz LIBRETA posjetile Zagreb i tamo predstavile svoj Grad i Županiju na Međunarodnom solističkom pjevačkom natjecanju ČAROBNA FRULA. Tamo su “odmjerile snage” s brojnim pjevačima i pjevačicama, njih preko stotinu, iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, Crne Gore, Malte, Bugarske i Rumunjske. Katarina Mikulec predstavila se sa skladbom “ZADARSKA BAJKA” (Ivana Begović, Magdalena Marđetko/Ivana Begović, Magdalena Marđetko/Renato Babić), a Antea Jakešević i Ena Nimčević sa skladbom “Ona je anđeo”(Ivana Begović/Ivana Begović/Renato Babić, produkcija Ivan Grancarić). U Zadar se nisu vratile praznih ruku: treća i druga nagrada doputovale su zajedno s njima.

Što o svemu kažu voditelji:

“Spotom za skladbu SANJAJTE jako smo zadovoljni. Dječica su sve odradila na svoj način – toplo, mekano, čisto, nadahnuto, dirljivo…. Ova se pjesma kod nas na probama pjeva punim srcem i smatramo da se to itekako čuje  na audio snimci, baš kao što se vidi i na spotu, u kojemu curke i dečki jako lijepo i izražajno pjevaju, plešu i glume. Veoma smo ponosni na sve njih, a i oni sami na sebe. I ove će godine naći na CD – u i DVD – u TOP LISTE DJEČJE TV sa skladbom ZOVEM SE LJUBAV, zajedno sa zborovima i pjevačima iz čitave zemlje, što je za nas itekakav uspjeh. No oni su za nas zvijezde – već odavno!…

Na Međunarodnom dječjem festivalu bilo je – čarobno, baš onako kako i govori sam njegov naziv. Poslušali smo izuzetno puno sjajnih glazbenih točki, promatrali kako sve to što mi radimo zvuči i izgleda kada se posla prime mentori iz drugih gradova i zemalja…. Djeca su se zaista izvrsno pripremila. Da su imali dobru pjesmu i da dobro pjevaju – to se već podrazumijevalo. Bilo je tu predivnih kostima, koreografija, sjajno osmišljenih scenskih nastupa, puno rekvizita, pratećih plesača… Kao pravi mali dječji Eurosong. I nama i našim curkama ovo je bilo jedinstveno iskustvo – naučili smo puno toga, a uz to se još i sjajno zabavili te osvojili dvije vrijedne nagrade za svoje nastupe. Uz to, djeci su bili ponuđeni i mnogi drugi sadržaji kao što su vožnja božićnim tramvajem, obilazak Grada s turističkim vodičem, kićenje drvca, odlazak u Zoološki vrt…

Isto tako, međusobno su se mnogo družili te izmjenjivali vlastita iskustva, što je osobito vrijedan i dragocjen moment. Sigurno je da ćemo tek sada početi raditi punom parom te da će iz LIBRETA izaći još puno sjajnih pjevača i glazbenih hitova, da su pripreme za nove festivale u punom jeku, a sada se spremamo za predstojeće božićne nastupe, kojima se svi zajedno izuzetno veselimo!” u veselom su tonu završili Ivana i Dinko, umjetnički voditelji LIBRETA.

Niti odjevne kombinacije nisu bile prepuštene slučaju: zadarske su se predstavnice pojavile u opravicama autorica Ade Duke i Kate Jakešević – Katarina Mikulec kosila je na sebi kreaciju nadahnutu zadarskim Morskih orguljama (Ada Duka), dok su Ena Nimčević i Antea Jakešević inspirirale Katu Jakešević za njihove jedinstvene odjevne komade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...