neprestano se "kuhaju" nove glazbene ideje

Libretići objavili novi božićni videospot, a solisti osvojili vrijedne nagrade na “Čarobnoj fruli”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U Glazbenom studiju LIBRETO čini se da nikada nema predaha – tamo se neprestano “kuhaju” nove glazbene ideje i izranjaju nove skladbe, koreografije, snimke, spotovi….Tako je bilo i sada – “svjetlo dana” ugledao je novi glazbeni spot za skladbu SANJAJTE, snimljen na zagrebačkom Gornjem gradu za program Dječje televizije, a prikazivat će se će se na mnogim tv postajama (CMC, RTL kockica, Jabuka tv, Klasik tv…). Skladba SANJAJTE zapravo je nastala za potrebe jedne dramsko – plesne predstave PU Gesta, stoga je ova snimka svima dobro poznatih LIBRETIĆA suradnja s Nenom Jurišić, plesačicom, koreografkinjom te plesnom pedagogijom te njezinim GESTICAMA.

Tekst za istu potpisuje Nena Jurišić, glazbu Renato Babić, koji je ujedno i oblikovatelj aranžmana, a LIBRETICE svih dobnih skupina (NAJMLAĐA, SREDNJA I STARIJA GRUPA) su je otpjevale zaista divno i upečatljivo, u novom outfitu za koji je zaslužna gđa Marijana Jerić.
Istodobno s objavom novoga spota za LIBRETIĆE, tri su solistice iz LIBRETA posjetile Zagreb i tamo predstavile svoj Grad i Županiju na Međunarodnom solističkom pjevačkom natjecanju ČAROBNA FRULA. Tamo su “odmjerile snage” s brojnim pjevačima i pjevačicama, njih preko stotinu, iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, Crne Gore, Malte, Bugarske i Rumunjske. Katarina Mikulec predstavila se sa skladbom “ZADARSKA BAJKA” (Ivana Begović, Magdalena Marđetko/Ivana Begović, Magdalena Marđetko/Renato Babić), a Antea Jakešević i Ena Nimčević sa skladbom “Ona je anđeo”(Ivana Begović/Ivana Begović/Renato Babić, produkcija Ivan Grancarić). U Zadar se nisu vratile praznih ruku: treća i druga nagrada doputovale su zajedno s njima.

Što o svemu kažu voditelji:

“Spotom za skladbu SANJAJTE jako smo zadovoljni. Dječica su sve odradila na svoj način – toplo, mekano, čisto, nadahnuto, dirljivo…. Ova se pjesma kod nas na probama pjeva punim srcem i smatramo da se to itekako čuje  na audio snimci, baš kao što se vidi i na spotu, u kojemu curke i dečki jako lijepo i izražajno pjevaju, plešu i glume. Veoma smo ponosni na sve njih, a i oni sami na sebe. I ove će godine naći na CD – u i DVD – u TOP LISTE DJEČJE TV sa skladbom ZOVEM SE LJUBAV, zajedno sa zborovima i pjevačima iz čitave zemlje, što je za nas itekakav uspjeh. No oni su za nas zvijezde – već odavno!…

Na Međunarodnom dječjem festivalu bilo je – čarobno, baš onako kako i govori sam njegov naziv. Poslušali smo izuzetno puno sjajnih glazbenih točki, promatrali kako sve to što mi radimo zvuči i izgleda kada se posla prime mentori iz drugih gradova i zemalja…. Djeca su se zaista izvrsno pripremila. Da su imali dobru pjesmu i da dobro pjevaju – to se već podrazumijevalo. Bilo je tu predivnih kostima, koreografija, sjajno osmišljenih scenskih nastupa, puno rekvizita, pratećih plesača… Kao pravi mali dječji Eurosong. I nama i našim curkama ovo je bilo jedinstveno iskustvo – naučili smo puno toga, a uz to se još i sjajno zabavili te osvojili dvije vrijedne nagrade za svoje nastupe. Uz to, djeci su bili ponuđeni i mnogi drugi sadržaji kao što su vožnja božićnim tramvajem, obilazak Grada s turističkim vodičem, kićenje drvca, odlazak u Zoološki vrt…

Isto tako, međusobno su se mnogo družili te izmjenjivali vlastita iskustva, što je osobito vrijedan i dragocjen moment. Sigurno je da ćemo tek sada početi raditi punom parom te da će iz LIBRETA izaći još puno sjajnih pjevača i glazbenih hitova, da su pripreme za nove festivale u punom jeku, a sada se spremamo za predstojeće božićne nastupe, kojima se svi zajedno izuzetno veselimo!” u veselom su tonu završili Ivana i Dinko, umjetnički voditelji LIBRETA.

Niti odjevne kombinacije nisu bile prepuštene slučaju: zadarske su se predstavnice pojavile u opravicama autorica Ade Duke i Kate Jakešević – Katarina Mikulec kosila je na sebi kreaciju nadahnutu zadarskim Morskih orguljama (Ada Duka), dok su Ena Nimčević i Antea Jakešević inspirirale Katu Jakešević za njihove jedinstvene odjevne komade.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar