Potpisan ugovor; U bivšoj vojarni Stjepan Radić gradit će se Centar za mlade!

Ministar državne imovine  doc.dr.sc. Goran Marić i gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, potpisali su danas Ugovor o dodjeli na korištenje nekretnine „objekt br.9“ u bivšoj vojarni Stjepana Radića u svrhu korištenja nekretnine kao Centra za mlade.

– Završetak je to jedne višegodišnje papirnate sage o korištenju objekta u bivšoj vojarni Stjepana Radića za potrebe izgradnje Centra za mlade Grada Zadra jer su od 2006. godine do danas između Grada Zadra i Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, preko Povjerenstva za imovinu Vlade RH, DUUDI-ja i AUDI-ja do današnjeg resornog ministarstva, izmijenjena ukupno 33 dopisa – ugovora, zaključaka, očitovanja, odluka, rješenja ili potvrda, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Dukić podsjetivši da su u prethodnom razdoblju za Centar izrađeni idejni i glavni projekt, dobivena je lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta u vrijednosti od milijun i 115 tisuća kuna.

– Centar za mlade, najprije kao vizija, onda i kao projekt, govori o kontinuitetu ove gradske uprave, strateški odgovornom i dokazano odlučnom i upornom upravljanju razvojem Zadra, naglasio je Dukić.

– Ovaj primjer suradnje lokalne samouprave i državnih institucija kroz programe Europske unije, mogu danas obećati, bit će po mnogočemu ogledan. Ogledan po revitalizaciji napuštene državne imovine, ogledan po suvremenom sadržaju namijenjenom mladima i njihovom kreativnom i kulturnom izričaju, ogledan po korištenju sredstava iz EU fondova, konačno, ogledan i po partnerskom odnosu lokalne i državne uprave, zaključio je gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...