U četvrtak svečana dodjela UNESCO-ve povelje povodom upisa zadarskih bedema u popis svjetske baštine UNESCO-a

Povodom upisa fortifikacijskog sustava grada Zadra na Popis svjetske baštine UNESCO-a, kao dijela međunarodnog kulturnog dobra pod zajedničkim nazivom „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća“, pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu Francesco Bandarin uručit će povelju gradonačelniku Branku Dukiću u četvrtak, 21. prosinca 2017. godine.

Program obilježavanja započinje u 18 sati, u Muzeju antičnog stakla, otvaranjem izložbe fotografija i predstavljanjem dijela projekta „Zadar Baštini“ koji se odnosi na obnovu Bedema zadarskih pobuna.

U 19.15 sati u Malom arsenalu predstavit će se projekt HERA, a Svečanost dodjele UNESCO-ove povelje održat će se s početkom u 20 sati u Arsenalu.

Svečanosti će nazočiti ministrica kulture RH dr.sc. Nina Obuljen Koržinek sa svojim suradnicima pomoćnikom ministrice g. Davorom Trupkovićem, i voditeljicom i glavnom tajnicom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO gđom Rut Carek, , kao i predstavnici partnera transnacionalnog projekta „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...