Za realizaciju 10 strateških projekata potrebno 2,1 milijarde kuna

Vizija Zadarske županije je ukupan razvoj gospodarstva utemeljenog na znaju i inovacijama, poticanje ekonomije visoke stope zaposlenosti. Temelj je suradnja gospodarskog i obrazovnog sektora, rekao je zadarski župan Božidar Longin na predstavljanju županijske razvojne strategije do 2020. godine.

Novu strategiju radila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja je regionalni koordinator akreditiran pri Ministarstvu regionalnog razvoja. U njenoj suradnji sudjelovali su predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora, kako je rekla ravnateljica ZADRA NOVA-e Sanja Peričić. Da ova strategija ne ostane mrtvo slovo na papiru, sve aktivnosti, programi i projekti koji će se financirati iz županijskog proračuna bit će povezane s njom, kako je rekla zamjenica ravnateljice Peričić Marica Babić. O strategiji će županijski vijećnici raspravljati na idućoj sjednici koja je predviđena za 12. studenoga.

U sklopu strategija se nalazi 10 strateških projekata vrijednih 2,114 milijarde kuna. Tu su: Centar kompetencija za preradu ribe i voća – Plavo-zeleni centar (46 milijuna kuna), Centar novih tehnologija (36 milijuna kuna), Centar za gospodarenje otpadom (385 milijuna kuna) Sustav navodnjavanja Zadarske županije – Baštica II faza i Lišansko polje I faza (55 milijuna kuna), Unapređenje sustava valorizacije i interpretacije prirodne i kulturne baštine na području programa SPARC i temeljnog fenomena PP Velebit-Cerovačke špilje (44,9 milijuna kuna), Odvodnja i vodoopskrba aglomeracija Nin-Privlaka-Vrsi i Vir (793,750 milijuna kuna) Razvoj ribarske luke s pripadajućom suprastrukturom u Gaženici (44,3 milijuna kuna), Centar za mlade 40 milijuna kuna), Razvoj urbane mobilnosti (187,5 milijuna kuna), Novi kampus – Centar novih tehnologija, edukacija i kulturnih resursa Sveučilišta u Zadru ((458,275 milijuna kuna)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...