Zadranin Mateo Mandić ponio titulu muškarca s najboljom bradom i brkom: “Nije mi se dalo brijati, a onda sam shvatio da mi dobro stoji”

Ako ste mislili da su današnji muškarci pravi mačo tipovi, prevarili ste se. Naime, novo istraživanje pokazalo je da su moderni muškarci vrlo nježne naravi te uživaju u pjenušavim kupkama, vole se maziti na kauču i plaču nad romantičnim filmovima. No, postoje i ono koji odbijaju prihvatiti današnje moderne muškarce. Izjava što je muškarac bez brkova vjerojatno bi imala puno više smisla da glasi, što je muškarac bez brade?

Brada i brkovi nekad su bili dio stila, no danas uvelike ovise o trendovima, (ali samo što se tiče oblika).  Netko više voli brkato, netko brkato i bradato, a netko glatko, no  to je pak samo stvar osobno godabira.  Što je muškarac bez brkova, te tko je taj Zadranin koji je ponio titulu muškarca s najboljom bradom i brkovima 2017. godine, otkrili smo nakon razgovora sa “Bradom”.

Brada je nadimak 24-godišnjeg Zadranina koji od nedavno slovi za muškarca s najboljim brkom i bradom u 2017.godini prema izboru portala Gentleman.hr, a on je Mateo Mandić.

Kada Bradu pitate kakav je danas pravi muškarac u svijetu metroseksualaca, on odgovara ovako: “Pravi muškarac pije crnu kavu bez mlijeka, bez šlaga, bez čokoladice, bez šećera. Ako je već šećeri, šećeri je momački, ide do kraja i pije tako slatku kavu da žličica u njoj ostaje okomito zabodena. Prezire Nescafé ništa manje od bezalkoholne pive.”

Doznali smo kako je to nositi  “titulu” muškarca s najboljom bradom i brkovima, te kako je uopće došao do sudjelovanja u izboru.

Osjećam se potpuno isto kao i prije, osim toga što me ljudi sad prepoznaju po ulici, a to mi ne pada teško. Sad imam još više uspjeha kod pripadnica ljepšeg spola. Šalim se naravno, i dalje me ne vole baš. Prijatelji su me nagovarali da se prijavim na izbor,  iako ja nisam htio. Izgleda da su imali više vjere u bradu nego ja. Danas sam im zahvalan što su me lansirali među zvijezde. Glasanje je bilo otvoreno, iako je žiri imao presudan glas, rekao nam je Mateo.

Kako se odlučio za puštanje brade, te koliko je vremenski uređuje i na koji način, Brada kaže kako je bradu počeo puštati prije otprilike 3 godine.

Jedno vrijeme mi se nije dalo brijati i onda sam shvatio da mi dobro stoji pa sam je ostavio. Vidio sam kako izgleda prosječni glasač HDZ-a i ja sam želio izgledati potpuno suprotno od toga. U zadnje vrijeme razmišljam da je maknem zato što me se plaše djeca na ulici, a i imam problema kad prelazim granicu. Prije mi je trebalo oko 3 sata da uredim bradu, sada mi treba samo sat vremena (šala naravno).  Uz svakodnevnu petominutnu njegu brade koja uključuje ulja i masti, uistinu nema puno posla. I svakako svaka dva tjedna treba šišati  bradu kako bi i kosa brada zadržale uvijek isti oblik.

Bogata brada znatno mijenja oblik lica muškarca kao i njegovu dozu muževnosti i atraktivnosti. Ako tome pridodamo i činjenicu da brada upućuje na testosteron, a testosteron upućuje na zrelost, puno je toga jasnije. Uz to dokazano je da su muškarci s bradom bolji za ozbiljnu i dugu vezu dok žene one bez brade i glatkom lica često smatraju previše ženskastim i povezuju ih s neobaveznim i kratkim vezama i dječjim ljubavnim odnosima.

Samsonova snaga krila se u njegovoj kosi, a kada govorimo o čovjeku 21. stoljeća, onda je to brada. Ali ako ćemo ozbiljno, da parafraziram jednog starijeg stričeka iz popularnog stripa, s velikom bradom dolazi velika odgovornost, zaključio je bradati Zadranin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...