Zbog začepljenih kanala poplavljena ulica Oko Vrulja

Promet ulicom Oko Vrulja u popodnevnim satima je normaliziran. Cesta je bila poplavljena u jutarnjim satima, a razlog je začepljenje sustava odvodnje, kako kažu iz Grada Zadra. U Zadru je od sinoć palo 16 litara kiše po metru četvornom, što i nije velika količina, ali do problema nastaje zbog njenog naglog intenziteta.

Iz Grada su odmah reagirali na nastalu situaciji te objavili priopćenje u kojem kažu kako je s obzirom na začepljenje javnog sustava odvodnje u Ulici oko Vrulja uz novoizgrađeno križanje Mažuranićeve ulice i Ulice J.J. Strossmayera zatražena je žurna intervencija tvrtke „Odvodnja d.o.o.“. Uvidom u nastalu situaciju utvrđeno je kako problem nije nastao kao posljedica rekonstrukcije ceste i odvodnog sustava, već uslijed stvaranja nakupina nečistoće koje se znaju jednokratno pojaviti nakon radova. Tome je pridonijelo i nevrijeme s vjetrom koje je uzrokovalo nakupljanje lišća i sitnozrnatog kamenog materijala koji su sa oborinom dospjeli u sustav.

Djelatnici Odvodnje d.o.o. uspjeli su dijelom sanirati i očistiti kolektore otpadnih voda predmetnog područja  jednostavnim propuhivanjem vode pod tlakom s tim da zbog daljnjeg dotoka atmosferskih voda radovi  još uvijek traju i trebali bi u cijelosti  biti riješeni tijekom dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...