Dvojica zadarskih maturanata Bojanovoj obitelji pružila nadu u bolji život

Dvojica maturanata zadarske Pomorske škole upoznali su obitelj Krajnc iz Rtine te su za nju, zbog teških uvjeta u kojoj živi, pokrenuli akciju pomoći. Odjeka već ima, a cilj im je obnoviti kuću i obitelji osigurati dostojanstven život.

Vlaga, hladnoća, i dotrajalost kuće životna su stvarnost obitelji Krajnc, donosi Dnevnik.hr.

“Zbog vlage noću ne možemo spavati. Hladno je kao u frižideru”, opisala je Dajana Krajnc.

Četveročlana obitelj živi od 2.200 kuna socijalne pomoći. Sin Bojan radi sezonski. Nemaju priključka na vodovod pa koriste vodu iz gusterne. Kupaonica im je izvan kuće, a krov im je zakrpan betonom. Vjeru da će biti bolje donijela su dvojica zadarskih maturanata koja su na društvenim mrežama pokrenula akciju pomoći.

“Oči su mi počele suziti kad sam prvi put došao i kad sam čuo kako žive. Nadamo se da ćemo im pomoći”, rekao je Arijan Pauković, maturant Pomorske škole Zadar.

“Dosad smo uspjeli skupiti nešto novca, nešto hrane, nešto odjeće, obuće, ali najviše je materijala potrebno za krov i zidove”, objasnio je Julian Zrnić, maturant Pomorske škole Zadar.

Iako kuću tek čeka temeljita obnova, obitelj Krajnc se ima čemu nadati. Uz pomoć dvojice maturanata, postoji šansa da će svanuti bolji dani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...