Počele su pripreme i prijave za utrku Dugi otok trail

Počele su pripreme i prijave za utrku Dugi otok trail, koja će se održati u subotu, 17. ožujka ove godine na području Sali i Parka prirode Telašćica. Utrka počinje i završava u Sali, a podijeljena je u dvije natjecateljske kategorije: Clif Blue (24 km) i Bay Green (11 km).

Clif Blue staza prolazi najljepšim dijelom otoka, kroz stoljetne maslinike koji i danas svjedoče o jednoj od najvažnijih aktivnosti kojim se stanovništvo bavi na otoku – maslinarstvu. Osim maslinika, tu su i brojne crkvice i gradine, uvale i netaknuta priroda u PP Telašćica – uvala Telašćica, klifovi i slano jezero Mir.

Bay Green staza prolazi istom rutom kao i Cliff Blue, do uvale Mir, obilazi mjesto Sali, prolazi kroz stoljetne maslinike i polja, pored spomenika, crkvica i gradina te brojnih uvala. Razlikuje se samo po tome što je upola kraća.

Na cilju utrke u Salima bit će organiziran sajam otočnih proizvoda i neizostavna fešta koja će potrajat će do jutra. Organizatori ističu kako će biti uvedena posebna linija s dva broda kapaciteta 500 osoba. Kako biste osigurali mjesto na posebnoj liniji, potrebno je prijaviti se na utrku i platiti startninu. Rezervacije za mjesta na posebnoj liniji su otvorene do popunjenja mjesta, kako piše portal naši škoji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...