Stipe Miočić brani pojas pred svojim navijačima

Protiv koga će Stipe Miočić četvrti put braniti teškaški pojac UFC-a? Prema najnovijim informacijama, nakon Stipinog slavlja u Bostonu, izazivač će biti legendarni Fabricio Werdum. Stipe se protiv brazilskog majstora već borio za naslov 2016. godine i pobijedio ga pred domaćom publikom. U Curitibi, pred 15 tisuća navijača, Miočić je za manje od tri minute razvlastio Werduma, koji ga iznimno poštuje, piše Index.hr.

Werdum je nakon poraza od Stipe odradio četiri borbe, tri pobjede te doživio poraz od Alistaira Overeema, u srpnju 2017.

Revanš protiv 40-godišnjeg Brazilca Stipe želi odraditi na svom terenu. Idealan bi bio splitski Poljud, u euforiji govore u obitelji Miočić, koja korijene vuče iz Rtine kraj Zadra. Stipe Miočić u Bostonu je postao najuspješniji teškaš UFC-a s tri pojasa prvaka, a u kavez bi idući put trebao do kraja 2018. godine. Službene potvrde nema, ali tu gažu Miočić sada može naplatiti i više od milijun dolara.

Drugi na popisu kandidata je Cain Velasquez (35), bivši američki prvak. Mnogi bi željeli vidjeti i tu borbu. Cain se vraća, objavio je to i njegov prijatelj Daniel Cormier, nakon što je obranio pojas u poluteškoj kategoriji.

“Vraća se i bit će prvak”, poručio je Cormier, kojeg je Dana White gurao u suludu ideju da promijeni kategoriju i izazove Stipu.

“Nemam tu što tražiti”, odgovorio mu je američki prvak

Cain Velasquez poručio je kako je uživao u Stipinom meču. “Čestitam mu na povijesnom uspjehu. Ja sam spreman za povratak na vrh teške kategorije.”

Stipe se ne uzbuđuje previše.

“Samo želim doći kući, vidjeti svoju ženu, djecu i pse. Popiti pivo.”

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...