Zadranka Mima Simić dobila spor protiv Željke Markić zbog blaćenja i govora mržnje

Čelnica udruge U ime obitelji, Željka Markić, proglašena je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu krivom za klevetu, piše portal Novosti.

Novčana kazna i uvjetna osuda na godinu dana
Radi se o nepravomoćnoj presudi nakon tužbe za izjave Željke Markić u intervjuu za Jutarnji list u veljači 2016. godine, u kojem je govorila protiv Mime Simić, književnice i filmske kritičarke. Simić je zbog tog intervjua podigla tužbu protiv Željke Markić. Markić je presudom osuđena na novčanu kaznu od 60 dnevnih iznosa od sto kuna, ali s obzirom na ranije nekažnjavanje, izrečena joj je uvjetna osuda na godinu dana.

‘Dovoljno govori činjenica da je u ove tri godine 88 posto ukupnih sredstava, oko 1,3 milijuna eura, podijeljeno na 12 posto portala odnosno udruga. Naveli smo brojne primjere sukoba interesa, primjerice Mima Simić, LGBT aktivistica, tri je godine zaredom bila birana u Povjerenstvo te je to isto povjerenstvo dodjeljivalo sredstva portalu Vox Feminae kojemu je njezina partnerica bila stručna suradnica. I onda ne čudi što je gospođa Simić svirala gitaru i pjevala na Markovu trgu protiv ministra Hasanbegovića. Šteta što nije podigla glas i kao članica Povjerenstva tri godine zaredom ustala protiv nepravilnosti i privilegiranosti određenih udruga i medija. Da je to učinila, danas bi bila vjerodostojna. Na žalost, u ovim okolnostima harangu protiv ministra Hasanbegovića mogu jedino čitati kao pokušaj zadržavanja nezakonitih privilegija’, rekla je Željka Markić u veljači 2016. u intervjuu za Jutarnji list.

‘Ne dajte se gaziti! Na sud!’
Mima Simić je zadovoljna presudom i kaže da se osjeća kao na dodjeli Oscara, s obzirom da je ovo prva kaznena presuda Željki Markić. Odvjetnica Mime Simić, Zrinka Bojanić, rekla je da je ovom presudom, iako je nepravomoćna, poručeno da riječi iznesene u javnom prostoru povlače za sobom i kaznenu odgovornost.

‘Nadam se da će gđa Markić prije blaćenja i klevetanja ideoloških neistomišljenika sljedeći put dvaput promisliti i svoje riječi radije progutati. Također se nadam da će ovaj uspjeh moje ekipe poslužiti kao nadahnuće svim nepravedno medijski poniženim i neutemeljeno sramoćenim građankama i građanima, da se ne daju gaziti. Na sud! Na sud! ‘, rekla je Simić, pišu Novosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...